Plochodrážnik Martin prvý raz o páde vo finálovej jazde MS GP: Z kolízie vyviazol s odretým zadkom

To, z čoho divákom naskakovali zimomriavky, je pre slovenského pretekára bežný incident! Plochodrážnici sú v motoristickom športe považovaní ...
  • Zdroj: TASR - Dušan Hein

To, z čoho divákom naskakovali zimomriavky, je pre slovenského pretekára bežný incident! Plochodrážnici sú v motoristickom športe považovaní pre množstvo pádov, úrazov a zlomenín za tvrdých chlapíkov. Počas víkendu túto povesť potvrdil aj slovenský borec Martin Vaculík (33). Svedčia o tom prvé slová, ktorými komentoval incident vo Švédsku.

FOTOGALÉRIA: Plochodrážnik Martin prvý raz o páde vo finálovej jazde MS GP

Náš motocyklista jazdí vo skvelej forme. Na pretekoch v Malile, ktoré boli šiestym podujatím seriálu MS GP, obsadil celkové druhé miesto. Vo finále siahal pritom dvakrát na víťazstvo. V prvej jazde ho však zostrelil domáci Fredrik Lindgren (37).

Malý „zošuch“

„Som na 100 percent v poriadku. V zásade to nebol žiadny vážny pád. Len taký malý ,zošuch‘, takže sa mi podarilo bezpečne vysadnúť. Nič mi nie je,“ prezradil o kolízii, po ktorej Švéda potrestali a opakované finále bolo bez neho.

Vaculík v ňom opäť výborne vyštartoval, no záver patril Britovi Bewleymu. Práve s ním sa teraz delí Vaculík o celkovú 4. priečku: „Druhé miesto som neoslávil. V zásade som bol z toho skôr sklamaný, že sa mi nepodarilo získať prvenstvo. Ale aj tak sa teším, lebo aj to sú dobré body do priebežného poradia. S víkendom som teda spokojný.“

Siedme preteky 10-dielneho seriálu MS sú na programe v sobotu 12. augusta v Rige. Vaculíka dovtedy čakajú aj preteky na domácom okruhu v Žarnovici.

Martin Vaculík jazdí vo skvelej forme.
Slovenský plochodrážnik zažil hrôzostrašnú nehodu: Vaculík dvakrát blízko víťazstva! Zobraziť článok

Priebežné poradie MS GP:

1. Bartosz Zmarzlik (Poľ.) 102 bodov, 2. Fredrik Lindgren (Švéd.) 82, 3. Jack Holder (Aus.) 79 b., 4. MARTIN VACULÍK (SR) 69 b., Dan Bewley (V. Brit.), Jason Doyle (Aus.) po 69.

Manželka: Keď sa jazdec postaví, je o. k.

Hoci na pretekoch osobne nebola, kolíziu manžela sledovala v priamom prenose aj jeho manželka – známa herečka Kristína Turjanová. „Kolíziu som videla, ale on má tých pádov za sebou viac. Samozrejme, bolo tam na chvíľu také napätie... Ale keď sa jazdec postaví, tak je to v poriadku. Nič mu nie je, práve sme spolu v aute a šoféruje. Trošku má oškretý zadok (smiech). Deti boli teraz na víkend u starých rodičov. Samozrejme, ich dedko ako bývalý plochodrážnik preteky sledoval. Synovi fandí, takisto aj deti ocinovi fandia. Celý večer sa u nás vlastne počas pretekov pravidelne venuje len tejto udalosti.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});