Ivona Fialková ukončila kariéru a odkazuje: Športovať na Slovensku nie je jednoduché!

Veľká rana pre slovenský biatlon! Mladšia zo sestier Fialkových, Ivona, ukončila vo veku 28 rokov profesionálnu športovú kariéru.
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Veľká rana pre slovenský biatlon! Mladšia zo sestier Fialkových, Ivona, ukončila vo veku 28 rokov profesionálnu športovú kariéru.

FOTOGALÉRIA: Ivona Fialková

Rozhodla sa na základe osobných a zdravotných dôvodov. Ako sama priznala, zavážilo aj to, že športovať na Slovensku podľa nej nie je vždy jednoduché.

Ivona sa rozhodla fanúšikom prihovoriť prostredníctvom sociálnych médií. „Moja cesta profesionálnej športovkyne sa končí. Rozhodla som sa na základe osobných, ale aj zdravotných dôvodov,“ napísala na svojej facebookovej stránke.

„Vrcholový šport bol doteraz môj život a priznám sa, často som mala pocit, že som tomu dala viac, ako sa mi vrátilo v podobe výsledkov. Teraz spätne, keď sa obzriem na moje výsledky a vidím 5. miesto na ZOH, 6. miesto na MS a viaceré umiestnenia v TOP 10, som na seba hrdá a rovnako hrdá som na náš tím a všetko, čo sme za tie roky spolu zvládli. Športovať na Slovensku nie je vždy jednoduché. Držala to pokope rodina, VŠC Dukla, sponzori, aktuálne vedenie zväzu a aj vy, fanúšikovia, ktorí ste fandili v dobrom aj zlom. Ďakujem.“

Ivona Fialková štartovala na dvoch zimných olympijských hrách, v Pjongčangu 2018 obsadila so slovenskou štafetou piate miesto. Na MS 2020 v Anterselve skončila šiesta v stíhacích pretekoch, šiesta bola aj v štafete na MS 2019 v Östersunde. „V biatlone sa často používa fráza - prechádzam na druhú stranu. Som zvedavá, ako tam bude. Uvidíme sa,“ dodala na sociálnych médiách. Iba nedávno pri tom oznámila jej staršia sestra Paulína Bátovská Fialková, že je tehotná a prerušuje kariéru.

Americký basketbalista Stephen Curry zahral hole in one v druhom kole golfového turnaja celebrít.
Nehanbil by sa ani profesionál! Hviezde NBA sa podaril raritný kúsok Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});