Disciplinárny poriadok ponúka širokú škálu: Kuckovi hrozí vyšší trest

Skrat futbalistu bratislavského Slovana Juraja Kucku (36) má dohru. Kým na sociálnych sieťach sa jeho uhryznutie hráča luxemburského ...
  • Zdroj: Facebook

Skrat futbalistu bratislavského Slovana Juraja Kucku (36) má dohru. Kým na sociálnych sieťach sa jeho uhryznutie hráča luxemburského Swiftu Hesper Néga Ekofa (26) obrátilo na žart, po rozhodnutí disciplinárky Európskej futbalovej únie (UEFA) môžu v radoch nášho majstra zamrznúť úsmevy na tvári.

FOTOGALÉRIA: Juraj Kucka

Prípad riešili aj zahraničné médiá. Krútili nad tým hlavou nielen vo vyspelých futbalových krajinách, kde Juraj pôsobil, ale aj v Luxembursku. „Ani v 36 rokoch nie je zrejme zrelý, pričom nezodpovedný bol aj 33-ročný Weiss,“ všimli si správanie belasých hviezd na webe lequotidien.lu.

„Disciplinárna komisia ma určite potrestá stopkou na niekoľko zápasov, čo ma veľmi mrzí, ale každý sa učí z vlastných chýb,“ uviedol Kucka. Výška trestu bude závisieť od toho, ako túto situáciu posúdia členovia disciplinárky UEFA.

Kým napr. v disciplinárnom poriadku Slovenského futbalového zväzu sa uhryznutie presne definuje a hráčovi za to hrozí zákaz činnosti od 2 týždňov do 6 mesiacov, disciplinárny poriadok UEFA ho nespomína. Tam sa tresty rozdeľujú podľa toho, či ide o surovú hru (1 zápas a viac), závažnú surovú hru (2 zápasy a viac), napadnutie (3 zápasy a viac) a závažné napadnutie (5 zápasov a viac). V tomto prípade by malo zrejme ísť o napadnutie, pričom záleží už len na tom, ako kompetentní posúdia intenzitu.

Ak si to navyše prípad vyžaduje, UEFA môže trest rozšíriť na všetky súťaže, čo by znamenalo, že by Kucka nemohol hrať ani domáce súťaže či v reprezentácii. Takýto extrém sa však nepredpokladá.

Čo mu môžu napariť?

  • stopku minimálne na 3 zápasy
  • finančnú pokutu
  • verejnoprospešné práce vo futbale
  • rozšírenie trestu na všetky súťaže

Lionel Messi a Antonella.
Fotka Messiho obletela svet: Lionel, preboha, toto nemyslíš vážne Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});