Ukrajinskú tenistku sprevádza na Wimbledone dvojitá sila: Svitolinovú posilnila vojna i materstvo!

Najhorší i najlepší zároveň! Presne takto označila ukrajinská tenistka Elina Svitolinová (28) vlaňajší rok, keď jej rodnú krajinu napadlo ...

Najhorší i najlepší zároveň! Presne takto označila ukrajinská tenistka Elina Svitolinová (28) vlaňajší rok, keď jej rodnú krajinu napadlo Rusko, no zároveň na jeseň porodila dcérku Skai.

Fotogaléria

Ako sama priznala, počas mimoriadne náročného obdobia, keď prerušila kariéru, preplakala celé dni. Dnes Svitolinová bojuje na Wimbledone o svoj vôbec prvý grandslamový titul.

Svitolinová, ktorá v minulosti pôsobila aj v trnavskej Empire Tennis Academy, sa k tenisu vrátila v apríli tohto roka. Od tej doby hrá s dvojitou motiváciou. „Je v asi najlepšej forme, čo kedy bola. Veľmi jej fandím, je superžena,“ vyjadrila sa napríklad Češka Markéta Vondroušová, s ktorou sa Svitolinová vo štvrtok pobila o wimbledonské finále (zápas sa skončil po uzávierke).

Z Ukrajiny, na ktorú stále padajú bomby, útočia drony a kde denne umierajú ľudia, sa Svitolinovej dostáva masívna podpora. To ju doslova dojíma. „Viem, že sa u nás doma na mňa veľa ľudí pozerá. Som vďačná, že môžem vniesť do ich životov aspoň trochu šťastia. Po internete koluje množstvo videí, ako deti na telefónoch sledujú moje zápasy. Hreje ma to pri srdci,“ vyznala sa Svitolinová.

S manželom, francúzskym tenistom Gaelom Monfilsom žije momentálne vo Švajčiarsku. Priviezla tam aj svoju najbližšiu rodinu s maličkou dcérkou Skai. „Vojna i materstvo ma posilnili. Krízové situácie pri zápasoch už neberiem ako katastrofu. Uvedomujem si, že v živote sú oveľa horšie veci a na kurte vďaka tomu dokážem udržať pokoj,“ opísala svoje pocity Svitolinová.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});