Filip Mešár priznal, že mu v Kanade niečo chýba: TOTO spravil ihneď po príchode domov

Mladý slovenský útočník priznal, že mu v zámorí chýba tradičné domáce jedlo.

Mladý slovenský útočník priznal, že mu v zámorí chýba tradičné domáce jedlo.

Fotogaléria

Slovenský hokejový útočník Filip Mešár si musel v ostatnej sezóne zvykať na veľa nových vecí, keďže prvýkrát pôsobil v Severnej Amerike. V online rozhovore s fanúšikmi klubu Montreal Canadiens zo zámorskej NHL, ktorý si ho na vlaňajšom drafte nováčikov vybral z 26. miesta, okrem iného priznal, že z domácej stravy mu najviac chýbali bryndzové halušky.

Devätnásťročný krídelník hrával v minulom ročníku za tím Kitchener Rangers z kanadskej juniorskej OHL, takže k tradičnému slovenskému jedlo nemal ľahký prístup. "Najviac mi v Kanade chýbali bryndzové halušky, ktoré sa robia z nášho špeciálneho syra. Sú to v podstate malé knedličky so slaninou. V Kanade som ich nemohol nájsť, takže som sa vždy tešil na to, keď prídem domov a dám si ich. Toto som po príchode domov vždy jedol ako prvé," vysvetlil Mešár, citoval ho oficiálny klubový web.

Rodák zo Spišskej Belej si v premiérovom ročníku v zámorí neviedol zle, nazbieral 51 bodov v 52 dueloch základnej časti a štyri body v deviatich zápasoch play-off. Dvere do Kanady mu otvoril vlaňajší draft, ktorý bol pre Slovensko historický. "Bola to asi najlepšia noc v mojom živote. Nemohol som uveriť tomu, čo sa stalo. Keď som videl, že prvého vybrali Juraja Slafkovského a druhého Šimona Nemca, bolo to šialené. Neskôr som prišiel na rad ja ako tretí Slovák v prvom kole, čo bolo výnimočné," zaspomínal si Mešár.

Keďže Filip Mešár nepatrí k robustným hráčom, vždy musel vynikať v iných oblastiach, aby sa presadil. "Tréneri mi vždy hovorievali, aby som pracoval tvrdšie ako ostatní a aby som viac rozmýšľal. Chceli odo mňa, aby som bol aj rýchlejší a rozvíjal svoje zručnosti. Veľmi mi to pomohlo a robím to dodnes. Dúfam, že sa budem naďalej každým dňom zlepšovať a pomôže mi to," skonštatoval odchovanec slovenského extraligového klubu HK Poprad.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});