Buchinger sa vracia! Jeho súper je vyhlásený knokauter

Ivan Buchinger (39-8) sa vracia do klietky po vyše roku, počas ktorého sa zotavoval zo zranenia ramena a kolena.
  • Zdroj: Instagram/OKTAGON MMA

Ivan Buchinger (39-8) sa vracia do klietky po vyše roku, počas ktorého sa zotavoval zo zranenia ramena a kolena.

Naposledy stratil svoj titul ľahkej váhy s Losene Keitom (11-0), po tomto súboji absolvoval obe operácie. Jeden z najúspešnejších slovenských zápasníkov je pripravený na návrat a fanúšikovia si jeho zápas vychutnajú na pražskej Štvanici už o pár dní.

„Priznám sa, že som sa chcel vrátiť už skôr ako čakať na zápas v Októbri (Oktagon 47) na Bratislavu. Cítim sa dobre a neviem sa dočkať, kedy sa vrátim do klietky,“ konštatoval Buchinger.

Súperom slovenskej ikony bude na turnaji Oktagon 45 šampión organizácie Hexagone MMA Francúz Aboubakar Tounkara (9-4). Rodák z Paríža z deviatich výhier až šesťkrát súperov ukončil na KO/TKO a trikrát z toho v prvom kole. Práve proti Tounkarovi sa mal predstaviť na Oktagon 27 v roku 2021 Rony Paradeiser.

Tento súboj sa neskôr zrušil a po dvoch rokoch sa znova Tounkara ocitol na plagáte Oktagon MMA. Cítim sa veľmi dobre. Myslím si, že som tam, kde som bol predtým, fyzicky aj mentálne.Nechcem ešte ukončiť kariéru a keď telo bude fungovať, rád by som pokračoval aj naďalej,“ hovorí pred Štvanicou Buchinger. Netají sa tým, že by sa časom rád dostal k odvete s Keitom.

Český MMA zápasník Tadeáš Ružička.
Český bojovník má vážne problémy, mlátil muža v bezvedomí: Nechutné video šokovalo hviezdy MMA Zobraziť článok

Štvanica prinesie tento rok až dva turnaje, pričom Ivan sa objaví na sobotnom spolu s hviezdami ako Karlos Vémola, Losene Keita, Daniel Škvor a ďalší. Bol som tam pred dvoma rokmi a bolo to brutálne. Vtedy som si hovoril, že by som na Štvanici jedného dňa rád bojoval. Myslím si, že teraz prišiel ten správny čas,“ uviedol prezývaný „Buki“.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});