Djokovič to povedal na rovinu: TOTO sa mi nepáči na Wimbledone!

Srbský tenista Novak Djokovič nie je spokojný s harmonogramom zápasov na treťom grandslamovom turnaji sezóny v londýnskom Wimbledone, ...
  • Zdroj: TASR/AP

Srbský tenista Novak Djokovič nie je spokojný s harmonogramom zápasov na treťom grandslamovom turnaji sezóny v londýnskom Wimbledone, na ktorý sám doplatil.

Obhajca titulu vo dvojhre mužov musel dohrávať osemfinálový zápas proti Poliakovi Hubertovi Hurkaczovi v pondelok, lebo v nedeľu stihli hráči absolvovať iba dva sety pred jedenástou hodinou večer. Keďže podujatie sa koná v obytnej zóne, po tomto čase sa nesmie hrať.

Tridsaťšesťročný Belehradčan si v nedeľu pred prerušením vypracoval náskok 2:0 na sety, o deň neskôr zavŕšil triumf 7:6 (6), 7:6 (6), 5:7, 6:4. Postúpil do štvrťfinále a priblížil sa k piatemu celkovému prvenstvu na "posvätnej tráve" za sebou. Predĺžil si víťaznú sériu v All England Clube na 32 stretnutí a už len tri víťazstvá ho delia od ôsmeho titulu vo Wimbledone aj 24. grandslamového v kariére.

Na hlavnom kurte sa zápasy začínajú najneskôr, až po 13.00 h miestneho času, na menších už od jedenástej. Večerné súboje rozhodcovia prerušujú niekedy už o 22.30 h, ak je zrejmé, že ďalší set by sa nestihol dohrať pred 23.00 h. Djokovič na to takmer doplatil aj v 3. kole proti Švajčiarovi Stanovi Wawrinkovi, ktorého stihol zdolať o 22.46 h miestneho času.

Dvojka singlového rebríčka ATP si myslí, že organizátori by mohli niečo urobiť s prerušovaním zápasov. Navrhuje namiesto o 13.00 h začať už na poludnie. "Pomohlo by to. Rozhodne existuje riešenie a som si istý, že sa tým budú zaoberať, aby predišli podobným problémom v budúcnosti," uviedol Djokovič, ktorému prekážalo najmä dlhé čakanie na jeho duel. "Mal by som sa vrátiť do hotela alebo zostať v klube? Rozhodol som sa zostať a čakal som sedem hodín na začiatok stretnutia," skonštatoval.

Organizátori však neplánujú robiť žiadne zmeny v časovom pláne. "Zápasy sa hrajú v časoch, ktoré sú prijateľné pre ľudí. Čísla sledovanosti v televíziách už prekonali naše očakávania a sú vyššie oproti predošlým rokom. Myslím si, že to hovorí samo za seba," vyhlásila Sally Boltonová, výkonná riaditeľka Wimbledonu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});