Olympijská víťazka Benčičová opäť hrá tenis s chuťou: Belindu ťahá rodina!

Už to začína byť opäť stará dobrá Belinda Benčičová (26)! Vo Wimbledone si po problémoch so zraneniami i nečakanou výmenou na poste trénera ...

Už to začína byť opäť stará dobrá Belinda Benčičová (26)! Vo Wimbledone si po problémoch so zraneniami i nečakanou výmenou na poste trénera začína opäť dvíhať tenisové sebavedomie.

Fotogaléria

Na treťom grandslamovom turnaji jej v tom pomáha predovšetkým rodina, ktorú má po dlhom čase opäť pri sebe v dome v parku Aorangi, ktorý si prenajali.

Najbližší sú pre Belindu tým naj dopingom, ktorý potrebuje, keďže svetová hráčka číslo 14 sama netušila, ako sa jej na tráve bude dariť. Na zelenom povrchu si zatrénovala ozaj naplno len pár dní. Skôr sa k tomu nedostala pre zdravotné problémy.

Najskôr ju v rozlete pribrzdila jarná stresová reakcia v stehne, ktorá ju na týždne vyradila z činnosti. Potom prišiel nečakaný rozchod s trénerom Dmitrijom Tursunovom a potom nečakané vypadnutie hneď v úvodnom kole Roland Garros, ktoré pre zmenu bolo spôsobené zranením ramena.

Teraz je vo Wimbledone, kde si dokázala zdvihnúť tenisové sebavedomie výhrami nad Britkou Swanovou, Američankou Collinsovou a Poľkou Linnetteovou. Vo štvrtom kole sa jej do cesty postavila súperka najzvučnejšieho mena - svetová jednotka Poľka Swiateková, ktorá švajčiarskej olympijskej víťazke so slovenskými koreňmi strach nenaháňa - tento súboj sa skončil po uzávierke tohto vydania. „Hľadím na to z inej perspektívy: som rada, že môžem vôbec hrať,“ povedala pre portál blick.ch.

Z Belindy na kurte vyžaruje pokoj ako dlho nie. „Sú tu moji rodičia - to sa už dávno nestalo, a ja sa veľmi teším,“ hovorí Belinda, o ktorej je známe, že jej trénerom bol dlhé roky otec Ivan. Ten teraz nechýbal v jej boxe v All England Clube a tvorí základ slovenskej enklávy, ktorá ju ženie vpred.

Okrem otca Ivana, ktorý sa narodil v Bratislave, sú tam mama Dana, ktorá sa narodila v Močenku, priateľ a kondičný tréner Martin Hromkovič (41) a tenisový tréner Matej Lipták (45), ktorý kývol na spoluprácu tesne pred Roland Garros. Chýba brat Brian (23), čo Belinda okomentovala: „Lebo musí pracovať“.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});