Škandál v slovenskom futbale! Druholigisti narušili regulárnosť súťaže: Nezahrajú si poriadne dlho!

Je rozhodnuté! Dvaja slovenskí futbalisti nebudú môcť pôsobiť na futbalových ihriskách poriadne dlho... Slovenský futbalový zväz im udelil ...
  • Zdroj: koláž Športový Čas (foto: TASR)

Je rozhodnuté! Dvaja slovenskí futbalisti nebudú môcť pôsobiť na futbalových ihriskách poriadne dlho... Slovenský futbalový zväz im udelil vysoké tresty.

Prednedávnom sme informovali na našom webe správu o začatí disciplinárneho konania voči dvom futbalistom z našej druhej najvyššej súťaže.

FC Košice postupujú do najvyššej futbalovej súťaže.
Šok v slovenskom futbale: Zmanipulovaný postup Košíc do najvyššej súťaže? Zväz koná! Zobraziť článok

Podľa prvotných informácií mal košický hráč Matej Jakúbek poslať motivačný príspevok do kabíny Považskej Bystrice s jediným cieľom - obrať Prešov o body. To sa napokon aj podarilo, Považania vyhrali 1:0.

Disciplinárna komisia SFZ udelila tvrdý trest pre košického hráča, no ani jeden futbalista Považskej Bystrice nebol potrestaný!

Spomínaný hráč Košíc Matej Jakúbek si do lopty súťažne nekopne až 30 mesiacov, avšak hráč postupujúceho mužstva nebol jediným, ktorý dostal stopku.

Tak skoro si nezahrá ani Dragan Andrič, ktorý v predošlej sezóne obliekal dres Prešova, ten dostal trest v podobe pozastavenia činnosti vo futbale na rok a pol.

Logo SFZ. (ilustr. foto)
Rozhodcovia nedostali výplaty! Zvýšili sa členské poplatky: Kluby ostali v šoku, zväz vysvetľoval Zobraziť článok

Oficiálne správy zo SFZ

"Matej Jakúbek (1252905). Senát DK pre ochranu integrity súťaže na základe U1621 rozhodol, že za spáchanie disciplinárneho previnenia - narušenia regulárnosti súťaže, podľa čl. 52/2, 3a DP, ukladá disciplinárnu sankciu – pozastavenie výkonu športu na 30 mesiacov, podľa čl. 52/4a a čl. 36/1b, d DP, od 6.7.2023. Predbežné ochranné opatrenie uložené U1621, trvá až do právoplatnosti rozhodnutia vo veci a započíta sa do trvania uloženej disciplinárnej sankcie," píše sa v úradnej správe SFZ.

"Dragan Andrič (1319623). Senát DK pre ochranu integrity súťaže na základe U1622 rozhodol, že za spáchanie disciplinárneho previnenia - narušenia regulárnosti súťaže, podľa čl. 52/2, 3a DP, ukladá disciplinárnu sankciu – pozastavenie výkonu športu na 18 mesiacov, podľa čl. 52/4b a čl. 36/1b DP, od 6.7.2023. Predbežné ochranné opatrenie uložené U1622, trvá až do právoplatnosti rozhodnutia vo veci a započíta sa do trvania uloženej disciplinárnej sankcie," uviedol zväz vo svojej úradnej správe.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});