Ďatelinkov súper v tom má jasno: Na to, aby sme šli do bodov, obaja nemáme dosť inteligencie

Chorvátsky MMA bojovník Ivan Vladimir sa už s Milanom Ďatelinkom mal stretnúť v rámci galavečera RFA 11 v Bratislave. K súboju ale nedošlo, ...

Chorvátsky MMA bojovník Ivan Vladimir sa už s Milanom Ďatelinkom mal stretnúť v rámci galavečera RFA 11 v Bratislave. K súboju ale nedošlo, keďže sa Ďatelinka zranil, no ak všetko dobre dopadne, uvidíme ho na RFA 12 v Prievidzi.

Fotogaléria

Štatistiky oboch bojovníkov hovoria pred zápasom jasne a ak by niečím mohol tento zápas šokovať, tak jedine tým, že by trval plných 15 minút. Duel Ďatelinka vs. Vladimir prebehne 9. septembra a lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Náhradný súper neklapol

Po oznámení Ďatelinkovej neúčasti na RFA 11 chorvátsky bojovník stál o to predstaviť sa v Bratislave aj napriek zraneniu súpera. Adekvátny náhradný súper sa však nenašiel. „Súpera som potvrdil, ale myslím, že tam bol problém s váhou, keďže šlo o short notice,“ opísal dôvod, prečo miesto Ďatelinku nemal náhradného súpera.

Pár týždňov po zrušení zápasu už ale bolo jasné, že sa v RFA predsa len predstaví. Na prípravu mu do septembra zostane veľa času, ktorý sa bude snažiť využiť čo najefektívnejšie. „Bol som pripravený už hneď vtedy, ale teraz si budem môcť užiť viacej zábavy tým sústredením sa na diery v jeho štýle a naopak odstraňovaní mojich nedostatkov,“ povedal chorvátsky reprezentant.

Na body nie sme dostatočne chytrí

Spoločná bilancia Ďatelinku a Vladimira je 35 zápasov, z ktorých ani jeden sa neskončil bodovým rozhodnutím. Mašiny na ukončenia majú veľmi podobný zápasnícky štýl a ako Vladimir humorne poznamenal, ja veľmi podobné zápasnícke IQ: „Nemyslím si, že sme dostatočne chytrí na to, aby sme išli do bodového rozhodnutia. Zápasíme srdcom, takže nech vyhrá ten, kto pre to spraví viac, aj v tomto prípade,“ vyhlásil skúsený Chorvát.

V prospech Ďatelinku by tentokrát malo byť publikum, keďže Považská Bystrica je jeho rodné mesto. Na nepriazeň fanúšikov je ale Vladimir pripravený a niečo podobné nebude zažívať prvýkrát. „Stále zápasím proti domácim hviezdam. Milujem ten adrenalín, keď som v menšine a celý svet je proti mne,“ uviedol Vladimir.

Najskôr Ďatelinka, potom Humburger?

Tento duel prebehne v strednej váhe, v ktorej sa na RFA 11 stal dočasným šampiónom Dominik Humburger. V prípade triumfu nad Ďatelinkom by Ivan Vladimir mohol byť horúcim adeptom na titulového vyzývateľa, no chorvátsky bojovník zatiaľ stojí pevne nohami na zemi: „Sledoval som Humburgerov zápas. Záleží teraz, ako bude vyzerať ten môj. Či si ho po prípadnej výhre zaslúžim, nechám už na vedenie RFA.“

Ako Vladimir správne poznamenal, cesta k prípadnému titulu vedie jedine skrz víťazstvo. Oň sa pokúsi už 9. septembra na RFA 12 v Považskej Bystrici proti Milanovi Ďatelinkovi, ktorý je aktuálne na vlne troch prehier v rade. Či mu túto sériu sympatický Chorvát predĺži sa dozvieme už o dva mesiace. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});