Rusi ju pripravili o nohu: Ukrajinské dievčatko získalo pri návrate zlato

Mladé ukrajinské dievča, ktoré vlani prišlo o nohu pri ruskom útoku na južnú časť Odeskej oblasti, získalo na svojej prvej gymnastickej ...
  • Zdroj: Instagram/@ukraine.ua

Mladé ukrajinské dievča, ktoré vlani prišlo o nohu pri ruskom útoku na južnú časť Odeskej oblasti, získalo na svojej prvej gymnastickej súťaži po zranení zlatú medailu.

Ako referuje web news.sky.com s odvolaním sa na agentúru Ukrinform, iba 7-ročná Oleksandra Paskalová vlani v máji utrpela mnohopočetné zranenia a uviazla pod troskami pri útoku a následnom požiari v rekreačnom zariadení.

Dievča strávilo viac ako dva týždne na jednotke intenzívnej starostlivosti, kde jej ošetrili poranenú nohu aj zlomeninu ruky, zlomené rebrá a poranenie hlavy. Hoci sa lekárom nepodarilo zachrániť jej nohu, dali jej protézu a absolvovala štvormesačný rehabilitačný kurz v Rakúsku, počas ktorého sa naučila opäť chodiť.

Mladá Oleksandra sa vrátila ku gymnastike hneď, ako to bolo možné, a v júni zvíťazila na súťaži v meste Čornomorsk v Odeskej oblasti. "Zapamätajte si toto meno! Toto je meno budúcej šampiónky! A žiadni rusisti so svojimi strelami, zraneniami a amputáciami nás nezlomia,“ vyhlásila poradkyňa ukrajinského prezidenta pre práva detí Daria Herasymčuková.

Francúzska biatlonistka Julia Simonová získala malý krištáľový glóbus za stíhacie preteky.
Obrovský škandál v reprezentácii! Biatlonová hviezda mala okradnúť svoje kolegyne v tíme Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});