Slovenský pohár s rekordnou účasťou: Toto miesto ešte finále nehostilo

 Finále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu sa prvýkrát v ére samostatnosti uskutoční v Košiciach.
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

 Finále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu sa prvýkrát v ére samostatnosti uskutoční v Košiciach.

FOTOGALÉRIA: Slovnaft Cup

Rozhodli o tom členovia Výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ). V poradí 55. ročník domáceho pohára odštartuje 22. a 23. júla zápasmi predkola, v nasledujúcej sezóne sa v ňom predstaví rekordných 281 klubov.

Do boja o pohárovú trofej sa prihlásilo 12 účastníkov najvyššej Niké ligy, 14 druholigistov, 32 treťoligistov, 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu a 47 z Východoslovenského futbalového zväzu. Celkový počet 281 je o 26 viac ako v minulosezónnej edícii, informoval SFZ na svojej oficiálnej stránke.

Vernon de Marco.
Slovenský reprezentant si po odchode zo Slovana našiel nový klub, podpísal ročný kontrakt Zobraziť článok

Víťaz SP získa prémiu 50.000 eur, trofej obhajuje Spartak Trnava. Košice ešte od roku 1993 nikdy nehostili finále pohára, v doteraz neurčenom termíne na jar budúceho roka sa uskutoční v Košickej futbalovej aréne.
      Slovnaft Cup bude v sezóne 2023/2024 pozostávať z predkola a ôsmich kôl. O postup z predkola zabojuje v júli 102 mužstiev, z ktorých postúpi ďalej 51 tímov. V 1. kole, ktoré je na programe 2. augusta, nastúpi spolu 172 klubov z regiónov a k nim sa pridá 32 nasadených treťoligistov. Ďalšie kolo je potom na programe 23. augusta. V ňom bude súperiť 102 víťazov stretnutí 1. kola a 26 klubov dvoch najvyšších súťaží (B-tímy v Slovenskom pohári neštartujú – pozn.), ktoré budú v druhom kole nasadené.

Martin Škrtel pokračuje v rodnej obci.
Skvelá správa pre fanúšikov i obec Ráztočno: Martin Škrtel pokračuje! Zobraziť článok

V tomto kalendárnom roku sú ešte naplánované aj zápasy 3. kola (27. septembra), 4. kola (25. októbra) a 5. kola (8. novembra). Štvrťfinále, semifinále a finále sú na programe v prvej polovici roka 2023.

"Počet prihlásených tímov vo mne vzbudzuje v prvom rade veľkú radosť, že táto súťaž je medzi slovenskými klubmi žiadaná a populárna. V druhom rade je to pre mňa záväzok do ďalšej práce a zároveň veľká zodpovednosť, keďže sa chceme aj naďalej rozvíjať," povedal pre futbalsfz.sk vedúci oddelenia riadenia súťaží Miroslav Richtárik.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});