Na trati už nehviezdi, no záujem o neho na Tour je obrovský: O Sagana sa idú fanúšikovia potrhať!

Jedno veľké zbohom! Slovenský cyklista Peter Sagan (33) zámerne avizoval koniec kariéry v cestnom pelotóne s predstihom.
  • Zdroj: SITA/AP

Jedno veľké zbohom! Slovenský cyklista Peter Sagan (33) zámerne avizoval koniec kariéry v cestnom pelotóne s predstihom.

Chcel tak dať fanúšikom najavo, že tento rok bude posledná príležitosť vidieť ho naživo na ceste a zároveň sa so všetkými ľuďmi plnohodnotne rozlúčiť. Ľudia sa preto svojej šance na najslávnejších pretekoch Tour de France chopili.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Šanca urobiť si selfie, resp. získať autogram od sedemnásobného držiteľa zeleného dresu z Tour je aj dnes veľkým lákadlom pre obrovskú masu ľudí. Obzvlášť, keď ide o posledné vystúpenie Tourminátora na Starej dáme.

„Oznámenie o konci kariéry v cestnom pelotóne som spravil zámerne v predstihu. Chcel som, aby všetci oddaní fanúšikovia, ktorí ma celé roky podporovali, mali možnosť sa so mnou rozlúčiť na svojich obľúbených pretekoch,“ vyjadril sa Sagan už viackrát v tejto sezóne.

Ľudia na Tour de France sa preto idú za ním doslova potrhať. Všetci dobre vedia, že je to ich posledná šanca na spoločný záber s trojnásobným majstrom sveta. V novej sezóne ho budú môcť stretnúť už len na horskom bicykli. Saganovým snom je totiž rozlúčiť sa s profesionálnou kariérou na OH 2024 v Paríži, kde by chcel zabojovať v kategórii práve horských bicyklov.

Čo sa týka jeho ambícií na Tour, dnes je už všetkým jasné, že Sagan nepatrí ani medzi širších favoritov na opätovný zisk zeleného dresu. Jeho ambíciou bolo pred štartom pretekov ukoristiť aspoň etapový triumf, ale po doterajších výkonoch o tom môžu viacerí fanúšikovia už len snívať.

Sagan očividne zvolil bezpečnejšiu stratégiu s jasným cieľom - prísť do Paríža bez pádov a hlavne zranení. „No asi mi odťukávajú biologické hodiny. Ja sa tu nepotrebujem zabiť,“ uviedol pre RTVS značne rezignovaný Sagan napríklad v cieli 3. etapy.

Vingegaard a Pogačar.
Slávne cyklistické preteky sú hlavne o prestíži a peniazoch: Koľko zarobia borci na Tour? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});