Čiernik po drafte podpísal ročnú zmluvu: Dres v nasledujúcej sezóne nezmení

Slovenský hokejista Alex Čiernik (18) bude aj v nasledujúcej sezóne obliekať dres tímu Västerviks IK, účinkujúcom v druhej najvyššej ...
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Slovenský hokejista Alex Čiernik (18) bude aj v nasledujúcej sezóne obliekať dres tímu Västerviks IK, účinkujúcom v druhej najvyššej švédskej súťaži HockeyAllsvenskan.

FOTOGALÉRIA: Alex Čiernik

Osemnásťročný útočník bol v minulom ročníku v tomto mužstve na hosťovaní zo Sodertälje SK.

Ako informoval klub na svojej oficiálnej webstránke, Čiernik podpísal s Västerviks IK ročnú zmluvu. Mladého krídelníka si v uplynulom vstupnom drafte NHL vybrala v 4. kole z celkového 120. miesta Philadelphia. Momentálne "zaberá" v rozvojovom kempe Flyers.

Na snímke Maxim Čajkovič.
V Tampe Bay končí! Slovák Maxim Čajkovič má nové pôsobisko Zobraziť článok

Účastník uplynulých MS hráčov do 20 rokov nazbieral v minulom ročníku v drese Västerviks IK šesť bodov (2+4) v 10 zápasoch.

"Som veľmi rád, že sa Alex po svojom minulosezónnom úspešnom pôsobení vracia do tímu. Myslím si, že sa tu bude môcť ďalej posunúť a rozvíjať po hernej stránke. Philadelphia si ho vybrala ako číslo 120 v drafte. Je to veľký talent a v ofenzíve bude pre nás veľkým prínosom. Vidieť ho celú sezónu v drese VIK bude veľká zábava," uviedol športový riaditeľ švédskeho klubu Victor Öhman na adresu Čiernika.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});