Mourinho odmietol lukratívnu ponuku: Nepresvedčil ho ani trikrát vyšší plat ako má

Tréner futbalistov AS Rím José Mourinho (60) podľa talianskych médií odmietol lukratívnu ponuku zo Saudskej Arábie.
  • Zdroj: SITA/AP

Tréner futbalistov AS Rím José Mourinho (60) podľa talianskych médií odmietol lukratívnu ponuku zo Saudskej Arábie.

FOTOGALÉRIA: Mourinho

Klub al-Ahlí údajne portugalskému koučovi pripravil trojročnú zmluvu, vďaka ktorej by si celkovo zarobil takmer 100 miliónov eur.

Taliansky list Corriere dello Sport informoval, že Mourinhov ročný čistý príjem v al-Ahlí mal predstavovať zhruba 32 miliónov eur. Šesťdesiatročný bývalý tréner Porta, Chelsea, Realu Madrid alebo Interu Miláno sa ale rozhodol pokračovať v rímskom klube, kde podľa niektorých zdrojov dostáva asi trikrát menej.

Saudská Arábia láka v posledných mesiacoch hviezdnych futbalistov. V januári prišiel do tamojšej ligy Portugalčan Cristiano Ronaldo, od novej sezóny tam budú pôsobiť tiež aktuálny držiteľ Zlatej lopty Karim Benzema, jeho francúzsky krajan N 'Golo Kanté, ďalší portugalský reprezentant Rúben Neves alebo Senegalci Kalidou Koulibaly s Édouardom Mendym.

Známi európski tréneri ale zatiaľ vábenie šejkov z bohatej islamskej krajiny odolávajú. Pred Mourinhom odmietli veľkorysé ponuky napríklad Talian Massimiliano Allegri z Juventusu Turín alebo Angličan Steven Gerrard, ktorý je od októbrového prepustenia z Aston Villy bez angažmánu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});