Olympijský šampión putuje za mreže: Žene platil, aby mohol mať sex s jej maloletou dcérou

Niekdajšieho olympijského šampióna v dráhovej cyklistike Gregora Brauna uznali za vinného zo sexuálneho zneužívania detí.
  • Zdroj: Getty Images

Niekdajšieho olympijského šampióna v dráhovej cyklistike Gregora Brauna uznali za vinného zo sexuálneho zneužívania detí.

Regionálny súd v meste Tübingen na juhozápade krajiny rozhodol, že aktuálne 67-ročný Braun strávi za mrežami 33 mesiacov. Braun mal roky platiť žene za to, aby mu domov vodila svoju mladú dcéru za účelom sexu. Diať sa tak malo od šiestich rokov dievčaťa.

Prípad vyšiel najavo v roku 2021 po tom, čo obeť tri roky po úteku z domu podala žalobu na polícii. Súd rozhodol, že má od obžalovaných nárok na náhradu škody. Ešte vyšší trest ako niekdajší športovec dostala matka dievčaťa, tá by mala za mrežami stráviť až 45 mesiacov. Braun aj matka dievčaťa sa ešte môžu voči trestom odvolať.

Brauna súd uznal vinného zo sexuálneho zneužívania dieťaťa či nabádania k závažnému sexuálnemu zneužívaniu dieťaťa. Tridsaťpäťročná matka dievčaťa ide do väzenia aj za to, že nútila dcéru, aby natáčala explicitné videá s ňou či dvojicou, ktorá putuje za mreže. Mala tiež fotiť dievča a obrázky posielať Braunovi.

Matka sa počas procesu čiastočne priznala a dcére sa ospravedlnila. Braun podľa agentúry DPA obvinenia poprel. Podľa súdu však výpovede obete boli dôveryhodné a uväznená dvojica ju obrala o detstvo.

Gregor Braun získal dve zlaté medaily na OH 1976 v Montreale - na dráhe uspel v tímovej stíhačke aj stíhacích pretekoch jednotlivcov. Venoval sa tiež cestnej cyklistike a v roku 1973 vyhral jednu z etáp na Giro d'Italia. Proficyklistiku opustil koncom osemdesiatych rokov minulého storočia.

Peter Sagan na Okolo Flámska nedokončil po škaredom páde.
Expert naložil Saganovi: Smutné! Upadá nielen ako jazdec, ale aj ako človek Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk