Expert naložil Saganovi: Smutné! Upadá nielen ako jazdec, ale aj ako človek

Renomovaný belgický cyklistický expert Benji Naesen kriticky reaguje na najnovší škandál Petra Sagana, ktorý v Monaku jazdil na štvorkolke ...
  • Zdroj: SITA/AP

Renomovaný belgický cyklistický expert Benji Naesen kriticky reaguje na najnovší škandál Petra Sagana, ktorý v Monaku jazdil na štvorkolke s troma promile alkoholu v krvi a prišiel o vodičské oprávnenie. Upadá nielen ako jazdec, ale čo je horšie aj ako človek, je to smutné!

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Slovenská cyklistická hviezda Peter Sagan si záverečné mesiace svojej kariéry predstavoval asi úplne inak. Časté pády, slabšie výsledky a k tomu škandál, ktorý sa prevalil krátko pred štartom jeho poslednej Tour de France. „Sagana zaistila polícia 12. mája o 11.30 dopoludnia. Policajtom povedal, že večer predtým sa zabával v nočnom klube. Podľa jeho právnika "musel“ ísť na stretnutie s kamarátom, preto vysadol na skúter," píše kolumbijský portál El Heraldo.

Trojnásobný majster sveta sa rozlúči s rekordným etapákom.
Čo čaká Peťa Sagana na Tour? Štart v Baskicku, jedna časovka a na záver mínové pole Zobraziť článok

V máji Sagana zadržala polícia v Monaku po tom, ako nafúkal tri promile a v takomto stave jazdil na štvorkolke. Dostal podmienečný trest a zákaz šoférovania na tri mesiace. Najhoršie na tom je, že podobný incident už Sagan zažil počas pandémie v roku 2021. Vyrazil si s bratom Jurajom do monackých ulíc napriek zákazu vychádzania. Pri zadržiavaní policajtom kládol odpor a jedného z nich zranil. Aj vtedy bol opitý. Vyviazol len s finančným trestom.

Belgický denník Het Laatste Nieuws upozorňuje, že tri promile sú stavom ťažkej opitosti a Sagan musel alkoholu vypiť doslova kvantum. „Keď polícia Sagana podrobila dychovej skúške, výsledok ukázal 1,46 mg/l, čo je cez tri promile v krvi. To zodpovedá 15 až 20 pohárom piva."

Peter Sagan pred Tour de France neprežíva najvydarenejšie obdobie.
Peter Sagan sa po prevalení škandálu ospravedlnil: Chcem sa stať lepším človekom! Zobraziť článok

Saganovi po poslednom škandále poriadne naložil renomovaný belgický cyklistický expert Benji Naesen. „Sagan upadá nielen ako jazdec, ale čo je horšie, aj ako človek. Smutné,“ reagoval na prešľap slovenského cyklistu v príspevku na sociálnej sieti twitter.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});