Zábery z porady vedenia St.Louis: Pre TOTO vybrali práve Dvorského!

Zverejnili zábery priamo z porady vedenia tímu St.Louis Blues. Toto sú dôvody, pre ktoré si z 10. miesta v drafte vybrali práve slovenského ...
  • Zdroj: SITA/AP

Zverejnili zábery priamo z porady vedenia tímu St.Louis Blues. Toto sú dôvody, pre ktoré si z 10. miesta v drafte vybrali práve slovenského útočníka Dalibora Dvorského (18).

Útočník Dalibor Dvorský sa stal historicky piatym najvyššie draftovaným slovenským hokejistom v NHL. Z 10. miesta si 18-ročného hokejistu vybral tím St.Louis Blues, ktorý v ňom vidí obrovský potenciál a v budúcnosti hviezdu zámorskej profiligy.

Klub zverejnil na svojom oficiálnom twitterovom účte video priamo z porady vedenia a je úplne jasné, prečo si Dvorského vybrali. „Dvorský. Veľmi dobrý charakter, naozaj tvrdo pracuje, hrá, aby vytváral rozdiel," chválil slovenského útočníka skaut Stefan Elvenes. „Hrá vo všetkých oblastiach, dobrá ofenzíva, 50/50 strelec a tvorca hry, veľmi dobré ofenzívne inštinkty."

Dalibor Dvorský draftovaný z 10. miesta tímom St.Louis Blues.
V prvom kole draftu NHL dvaja Slováci: Dvorský piaty najvyššie draftovaný v histórii Zobraziť článok

„Tento chlapec sa mi veľmi páči," nadviazal ďalší skaut Dan Ginnell. „Silný a chytrý, zručný." Pokračoval ďalší zo skautov Blues Jan Vopat: „Čo sa mi vždy na ňom páčilo je, že som na ňom nikdy nevidel frustráciu, nikdy som nevidel zlú reč tela. V každom zápase bojuje. Hrá fyzicky, nebojí sa hrať fyzicky."

„Tento chlapec sa mi páči, hrá tvrdú hru. Je silný na puku, to sa nedokážeš naučiť," dodal riaditeľ náboru mladých hráčov a bývalá hviezda NHL Keith Tkachuk.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});