Doping, spor s trénerom, kariéra v troskách: Olympionik a majster sveta spáchal samovraždu († 35)

Doping mu pochoval kariéru, po spore s trénerom sa psychicky zrútil. Skvelý vzpierač, účastník olympiády v Pekingu a majster sveta spáchal ...
  • Zdroj: iStock

Doping mu pochoval kariéru, po spore s trénerom sa psychicky zrútil. Skvelý vzpierač, účastník olympiády v Pekingu a majster sveta spáchal samovraždu. Mal len 35 rokov...

Kazašský vzpierač Vladimir Sedov († 35) spáchal samovraždu! Telo účastníka olympijských hier v Pekingu a majstra sveta z roku 2009 našli v rodnej dedine Karatal. Informuje o tom Inside the Games. Podľa tohto zdroja mal počas posledného pol roka trpieť depresiami a psychickými problémami. V posledných týždňoch nekontaktoval rodinu ani priateľov. „Podľa svedectva jeho príbuzných spáchal samovraždu,“ uviedla kazašská polícia podľa vyhlásenia.

Sedov bol doslova kométou svetového vzpierania. Ako 20-ročný obsadil štvrtú pozíciu na olympiáde v Pekingu 2008, o rok neskôr získal titul majstra sveta juhokórejskom Goyangu. O oba skvelé úspechy napokon prišiel. Opätovaná analýza jeho vzorky z OH 2008 preukázala v jeho tele zakázaný steroid stanozol. Po dopingovej kauze prišiel o všetky výsledky dosiahnuté v rokoch 2008 až 2016.

Basketbalista sa dlhodobo sťažoval na zdravotné problémy, prísť mali po očkovaní.
Od očkovania pociťoval ťažkosti: Basketbalista († 28) zomrel pri rutinnom teste Zobraziť článok

Nebol to navyše jeho prvý dopingový prehrešok. Ešte ako tínedžer pauzoval nútene v rokoch 2006 až 2008, rovnako za pozitívny dopingový test. „Za všetky tieto dopingové škandály by sa mal zodpovedať hlavný tréner kazašského národného tímu Alexej Ni. Je to jeho práca,“ vyhlásil Sedov ešte v roku 2016 a dodal, že ostatní reprezentanti sa o jeho metódach báli verejne hovoriť.

Sedov sa dostal do konfliktu s trénerom a vyvrcholilo to tým, že sa pretekár psychicky zrútil na majstrovstvách Kazachstanu v roku 2016. V tom istom roku sa prevalila jeho dopingová kauza, dostal osemročnú stopku a jeho sľubne sa rozvíjajúca kariéra skončila v troskách. Evidentne sa s tým nedokázal ani po rokoch vyrovnať a skončilo to tragicky.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});