K Slafkovskému mieri víťaz Stanley Cupu: Montreal obetoval prvé aj druhé kolo draftu

Vedenie klubu NHL Colorado Avalanche vymenilo kanadského hokejistu Alexa Newhooka do Montrealu. Canadiens obetovali za 22-ročného útočníka ...
  • Zdroj: SITA/AP

Vedenie klubu NHL Colorado Avalanche vymenilo kanadského hokejistu Alexa Newhooka do Montrealu. Canadiens obetovali za 22-ročného útočníka voľbu v 1. kole a 2. kole nadchádzajúceho draftu a obrancu Gianniho Fairbrothera, informovala agentúra AP.

Colorado obdržalo voľby z 31. a 37. miesta draftu, ktorý sa uskutoční v najbližších dvoch dňoch v Nashville. Klub z Denveru výmenou Newhooka zároveň získal priestor pod platovým stropom, ktorý by podľa zámorských médií mohol využiť na novú zmluvu s centrom J.T. Compherom.

Kevin Hayes oslavuje gól v drese Flyers.
Hviezdna výmena v NHL: St.Louis získalo skúseného centra Zobraziť článok

Dvadsaťdvaročný Newhook je obmedzený voľný hráč a čakajú ho s Montrealom rokovania o novom kontrakte. Očakáva sa, že dostane viac ako 925.000 dolárov, ktoré zarobil v minulej sezóne. V nej nazbieral 30 bodov (14+16) v 82 zápasoch základnej časti a jednu asistenciu v siedmich stretnutiach play off. V Montreale sa stretne aj so slovenským útočníkom Jurajom Slafkovským.

Newhook získal v roku 2022 v drese Colorada Stanley Cup. Trinásť gólov a 33 bodov zaznamenal vtedy v 71 zápasoch základnej časti a štyri asistencie v dvanástich dueloch play off.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk