Veľký okamih slovenského vodného póla: Dva postupy za deň

Slovenské kolektívne športy majú čoraz väčší problém, aby sa reprezentačné výbery prebojovali na vrcholné podujatia. Preto je výnimočné, ...
  • Zdroj: SPF

Slovenské kolektívne športy majú čoraz väčší problém, aby sa reprezentačné výbery prebojovali na vrcholné podujatia. Preto je výnimočné, že nášmu vodnému pólu sa podarilo uspieť naraz na dvoch frontoch. Muži a ženy si vybojovali postup na ME do Izraela (3. - 16. 1. 2024) dokonca v jeden deň!

FOTOGALÉRIA: Veľký okamih slovenského vodného póla

Najprv dorazila radostná správa z Turecka, kde uspeli vodní pólisti. Slováci síce v kvalifikačnej skupine skončili druhí za Srbskom, ale zaradili sa medzi tri najlepšie tímy z druhých miest. Postup im vyšiel tesne o jeden gól. „Ako kapitán som veľmi hrdý na tento tím. Myslím si, že je viac ľudí, ktorí nám neverili, a som o to šťastnejší, že sme ukázali, že si zaslúžime postup. Naše výkony boli veľmi bojovné. Môžem povedať, že už dávno som nebol súčasťou takého bojovného a kompaktného tímu ako na tomto turnaji,“ zhodnotil Samuel Baláž. Pre slovenský tím to bude 12. účasť na ME. Najlepším výsledkom je 7. miesto z roku 2003. Naposledy obsadili predposledné 15. miesto.

O hodinu neskôr spečatili svoj postup aj ženy, ktoré v rozhodujúcom stretnutí porazili domáce Bulharky 20:12 a v kvalifikačnej skupine skončili prvé. Slovenky sa na ME prebojovali štvrtýkrát v histórii. Ich doterajším maximom je 8. miesto z roku 2020. Pred rokom skončili posledné dvanáste. „Čakali sme, že to nebude jednoduché, Bulharky boli doma a mali veľa fanúšikov. Snažili sme sa hrať tímovo a to sa nám darilo. Podporovali sme sa a boli sme pokojné až do konca zápasu. Do ME ešte musíme popracovať na viacerých veciach, najmä na obrane,“ povedala pre SPF Natália Pecková.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});