Del Piero otvorene o slovenskom futbale: Škriniara by som sa bál viac ako Lobotku!

Legenda bola na Slovensku! Alessandro Del Piero (48) je bývalý taliansky futbalista, ktorý sa preslávil svojou kariérou v Juventuse Turín.
  • Zdroj: futbalsfz

Legenda bola na Slovensku! Alessandro Del Piero (48) je bývalý taliansky futbalista, ktorý sa preslávil svojou kariérou v Juventuse Turín.

Toto leto sa navyše stal ambasádorom podujatia Italia Soccer Camp, ktoré bude trvať od 10. do 14. júla. Projekt je zameraný najmä na deti zo sociálne slabších rodín. Del Piero pri tejto príležitosti zodpovedal viacero otázok. Samozrejme, na pretrase bol aj slovenský futbal.

Del Piero bol súčasťou tímu, ktorý vyhral MS v roku 2006. „Môj zrejme najväčší kariérny úspech bol titul majstra sveta. Ale v podstate všetky víťazstvá boli krásne,“ uviedol hráč, ktorý počas kariéry odohral zápasy aj proti Košiciam, Artmedii či slovenskej reprezentácii.

„Pamätám si všetky tie zápasy a spomínam na ne len v dobrom, pretože boli vydarené,“ usmieval sa jeden z najlepších talianskych futbalistov svojej generácie.

Hráč Dortmundu Sebastien Haller (vľavo) v súboji s Kalidouom Koulibalym z Chelsea vo futbalovom zápase osemfinále Ligy majstrov
Utrácajú šialené peniaze! Saudskoarabský klub prilákal ďalšieho známeho hráča z Európy Zobraziť článok

Chcel Hamšíka

S talianskym futbalom sú úzko späté aj mená slovenských reprezentantov, čo si uvedomuje aj Del Piero. „Najväčší futbalisti na Slovensku sú určite Hamšík, Škriniar či Lobotka. Viacerí vaši hráči však vykazujú veľkú kvalitu, preto neviem, či je dobré citovať len takto troch, lebo ostatní by sa mohli uraziť.

Takého Hamšíka by sme svojho času určite veľmi radi privítali v Juventuse, bohužiaľ, rozhodol sa pre Neapol, kde bol kapitánom. Podarilo sa mu veľa úspechov a veľa rekordov,“ zložil poklonu a odpovedal aj na otázku, či by si ako čistokrvný útočník rád zahral práve proti Škriniarovi či Lobotkovi.

„Jasné, že áno! Škriniara by som sa asi bál zrejme viac ako Lobotku,“ priznala legenda.

Kapitán Chorvátska Luka Modrič.
Je to oficiálne: O osude Luku Modriča je rozhodnuté! Zobraziť článok

Na margo Neapolu hovoril aj o titule. „Hrali nádherný futbal a v meste bola úžasná atmosféra. Ľudia sa tešia z titulu ešte aj teraz, podľa mňa budú oslavovať celé leto. Škoda, že tam už nebol Hamšík, ale to je jedno, lebo ľudom zostal v srdciach. Fanúšikovia ho tam milujú. Marek bol hrdý a dobrý kapitán a to mu ni­kto nezoberie. Aj my v Taliansku ho registrujeme ako legendu,“ uzavrel.

Calzonu nepozná

Del Piero odpovedal aj na otázku Nového Času, či sa náhodou nepozná s Francescom Calzonom, talianskym trénerom reprezentácie Slovenska. „Nepoznám ho osobne, ale viem, o koho ide. Viem, že je vždy pripravený a technicky zdatný. Každému trénerovi treba dať vo všeobecnosti čas, aby ukázal, čo je v ňom. Francescovi by som chcel zaželať veľa úspechov, pretože dostať sa na lavičku národného tímu nie je také jednoduché.“

Marko Tolic (v modrom drese) si zahral aj v Európskej lige UEFA.
Nová posila Slovana prichádza so sexy manželkou: Barbie hviezdou tribún? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});