Na Sagana sú v Tlmačoch v pohotovosti tisíce oddaných fanúšikov: Takto budeme spomínať na nášho šampióna!

Saganománia v Tlmačoch! Na dnešnú prvú domácu rozlúčku s cestnou kariérou Petra Sagana (33) sa chystajú tisícové davy fanúšikov z celého ...
  • Zdroj: TASR

Saganománia v Tlmačoch! Na dnešnú prvú domácu rozlúčku s cestnou kariérou Petra Sagana (33) sa chystajú tisícové davy fanúšikov z celého Slovenska.

FOTOGALÉRIA: Fanúšikovia Petra Sagana

Spoločné majstrovstvá SR a ČR, ktoré hostia Tlmače, žijú už od štvrtka bohatým športovým i kultúrnym programom. Preteky s hromadným štartom mužov, v ktorých sa predstaví aj samotný Tourminátor, sú na programe až v posledný deň podujatia. Nový Čas priamo v Tlmačoch zisťoval, ako budú oddaní fanúšikovia na Sagana spomínať a čo mu odkazujú. 

O majstrovské dresy budú dnes spoločne v jedných pretekoch bojovať cyklisti krajín Česka i Slovenska. Aj keď štartovka sľubuje viaceré zaujímavé osobnosti, nepochybne najväčším lákadlom je práve trojnásobný majster sveta Peter Sagan.

Podujatie majstrovského víkendu vyvrcholí práve dnes 228 km dlhými pretekmi elitných mužov so štartom o 10.30 hod. Predpokladaný príchod do cieľa avizujú organizátori o 14.40 hod.

Nový Čas priamo v Tlmačoch oslovil viacerých fanúšikov, ktorí sedemnásobnému držiteľovi zeleného dresu Tour de France želajú len to najlepšie. Sagan totiž už dopredu avizoval, že po sezóne s cestnou cyklistikou končí, no hoci sa všade hovorí, že ide o jeho rozlúčku, on sám v rozhovore pre denník Šport naznačil, že jeho derniérou na slovenských cestách by sa mohli stať aj preteky Okolo Slovenska, ktoré sú na programe v septembri.

Na rozlúčku so Saganom chce 10-tisíc fanúšikov: Prvá výhra po roku? Zobraziť článok

KATKA (39): VŽDY NÁS SKVELE REPREZENTOVAL

Veľmi sa teším z takého človeka, ako je Peter Sagan. Hlavne preto, lebo celý čas reprezentoval Slovensko len v tom najlepšom svetle. Keďže toto by mal byť jeho posledný domáci šampionát, tak by som mu chcela zapriať všetko dobré do života. Dúfam, že sa mu bude dariť aj v jeho ďalších aktivitách na horskom bicykli. Ďakujem za to, ako nás vo svete reprezentuje, a dúfam, že na samotných pretekoch v Tlmačoch ukáže svoje majstrovstvo.

STANO (62): PÝTAJÚ SA NA NEHO AŽ Z BRAZÍLIE

Na Peťa budem spomínať ako na ozajstného šampióna. Trojnásobný majster sveta, to je niečo neskutočné... O to väčšiu radosť mám, že lúčiť sa s domácimi majstrovstvami bude v Tlmačoch, kde som aj ja pretekal. Miestny cyklistický oddiel tu má bohatú históriu. Mali sme tu veľa reprezentantov aj majstrov Slovenska. Peter je úžasný na ceste, ale aj charakterovo je to skvelý človek. Mám priateľa v Brazílii a ten sa ma neustále pýta len na Sagana. Z Brazílie... to je úžasné! Dúfam, že sa dnes ukáže v dobrej forme.

JAROSLAV (68): POPULÁCIU NAŠTARTOVAL K CYKLISTIKE

Peter Sagan, to je veľký profesionál, ale v prvom rade skvelý človek. Cyklistiku robil naozaj poctivo, jeho úspechy v tomto športe hovoria za všetko. Sledoval som každú jeho Tour, kde vyhral 7 zelených dresov. Okrem iného vyhral aj 8-krát národný titul, jeho brat Juraj 4-krát. Naštartoval veľkú časť našej populácie k tomu, aby bola cyklistika u nás braná ako priorita. Peťovi prajem len to najlepšie, cyklistike obetoval kus svojho života, za čo si zaslúži rešpekt.

MIRO (55): DÚFAM, ŽE ZABOJUJE O OH

To, čo dokázal Peter Sagan, sa nepodarilo žiadnemu inému Slovákovi. Trojnásobný majster sveta, to je niečo, čo mu nikto nevezme, a je to úspech, za ktorý ho jednoducho musíme všetci uznávať. Pred pretekmi mu chcem odkázať len jedno – nech sa dnes drží a poriadne si to užije. Ako fanúšik som však dúfal, že by mohol ešte potiahnuť kariéru dlhšie. Dúfam, že Peťo zabojuje ešte o olympiádu, kde by som ho videl rád, aj keď na horskom bicykli a nie na ceste.

Chris Froome bude chýbať na Tour de France 2023.
Tour de France bez štvornásobného víťaza: Nenominoval ho tím! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});