Hlinka Gretzky Cup znovu na Slovensku: TOTO mesto bude hostiť prestížny turnaj!

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov odohrajú zápasy tohtoročného Hlinka Gretzky Cupu prvýkrát na trenčianskom Zimnom štadióne ...
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov odohrajú zápasy tohtoročného Hlinka Gretzky Cupu prvýkrát na trenčianskom Zimnom štadióne Pavla Demitru, ktorý prešiel rozsiahlou rekonštrukciou a nedávno si ho vyskúšali seniori v prípravných dueloch proti Nemcom a Rakúšanom.

Prestížny medzinárodný turnaj osemnástok sa koná aj na Slovensku od roku 1998, v minulosti hostili stretnutia mestá Bratislava, Trnava, Kežmarok a Piešťany.

"K určeniu finálneho dejiska nás viedlo viacero dôvodov. Trenčín je hokejové mesto. Navyše, pán Ivan Hlinka, ktorého meno turnaj nesie, v minulosti pôsobil v Trenčíne. Zápasy Hlinka Gretzky Cupu spravidla navštevujú desiatky skautov a práve Trenčín je veľkou liahňou slovenských hokejových talentov. V minulosti dodal viacerých hráčov do NHL aj do slovenskej reprezentácie. Verím, že v roku 2023 práve v Trenčíne objavíme ďalších," uviedol prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan pre hockeyslovakia.sk.

Hlinka Gretzky Cup 2023 sa uskutoční v dňoch 31. júla až 5. augusta v Trenčíne a českej Břeclavi, Slováci v základnej B-skupine nastúpia proti Švajčiarom (31.7. o 19.00 h), Kanaďanom (1.8. o 19.00 h) a Fínom (2.8. o 19.00 h).

Okrem turnaja aj celú prípravu absolvujú v Trenčíne, začne sa v pondelok 17. júla. V sobotu 29. júla (17.00 h) odohrajú jediný prípravný súboj proti Američanom, ktorí budú súčasťou A-skupiny spolu s Čechmi, Švédmi a Nemcami.

Primátora Trenčína teší, že podujatie prvýkrát zavíta do jeho mesta. "Zimný štadión prechádza veľkými zmenami, je to športovisko národného významu. Jeho história je taká silná a významná, že dokáže motivovať mladé talenty v úsilí stať sa raz hokejistami svetovej úrovne. Hlinka Gretzky Cup je skvelou príležitosťou pre Trenčín, aby dokázal, že je skvelou voľbou na usporiadanie takého významného podujatia. Ďakujeme za dôveru a príležitosť," vyhlásil Richard Rybníček.

Slovenský hokejista Dalibor Dvorský.
Dvorský podpísal dvojročnú zmluvu: Ľahké rozhodnutie, odkázal hokejista Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk