Prekvapivé slová Vlhovej trénera Piniho: Aký dopad bude mať na Petru odchod jej brata?

Je smutný, no zároveň pripravený na nové výzvy! Petra Vlhová (28) v utorok oznámila prekvapivú správu o tom, že jej brat Boris nebude ...
  • Zdroj: tasr, anc

Je smutný, no zároveň pripravený na nové výzvy! Petra Vlhová (28) v utorok oznámila prekvapivú správu o tom, že jej brat Boris nebude súčasťou jej tímu. Toto rozhodnutie zarmútilo aj trénera Maura Piniho (58), ktorý však uviedol, že práve táto náročná situácia bude skvelou príležitosťou na to, aby samotná Petra dospela na oveľa vyšší level.

FOTOGALÉRIA: Vlhovej tréner Pini otvorene o zmenách v tíme

„Som smutný z toho, ako sa Boris rozhodol, no zároveň to na 100 % rešpektujem,“ uviedol Pini po tom, ako Vlhová všetkých prekvapila zásadnými zmenami v štruktúrach doposiaľ mimoriadne úspešného Teamu Vlha. „Úplne rozumiem, prečo to Boris spravil. Rodina je prioritou pre každého z nás. Na druhej strane vidím veľkú príležitosť práve pre Petru dospieť na úplne nový level a zároveň zobrať na svoje plecia viac zodpovednosti,“ jedným dychom dodal Pini.

Čo sa týka ambícií do novej sezóny, rád by videl Petru lyžovať na úrovni spred dvoch rokov, keď si prevzala veľký krištáľový glóbus. „Pre nás je jasné, že chceme vyhrať každé preteky, do ktorých nastúpime. V našom športe je veľmi dôležité mať práve túto perspektívu. Po druhé to bude zaujímavá sezóna z toho pohľadu, že nás nečaká žiadne veľké podujatie typu MS či olympiáda. Radi by sme sa vrátili na úroveň spred dvoch rokov, aj keď to nebude jednoduché,“ stručne opísal skúsený tréner predbežné ambície.

Magoni si Petinho priateľa napokon obľúbil.
Veľká zmena vo Vlhovej tíme! Kľúčový človek pred novou sezónou končí Zobraziť článok

Pini si však netrúfol dopredu predpovedať, v ktorých disciplínach Vlhovú na svahoch uvidíme. „Pre taký malý tím, ako máme my, je extrémne náročné pripravovať sa počas celej sezóny na každú jednu disciplínu. Ani Petra už nie je taká mladá ako niekedy, takže musíme dbať aj na to, aby sa správne starala o svoje telo vo fáze zotavovania. Participovať preto vo všetkých disciplínach by bolo extrémne náročné,“ uzavrel Pini.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});