Pod Tatry zavítala talianska legenda: Del Piero si užíva na Slovensku!

Obrovská pocta! Hlavní organizátori futbalového tábora pre deti zo sociálne slabších rodín Italia Soccer Camp Bratislava 2023 pozvali ...
  • Zdroj: Northfoto

Obrovská pocta! Hlavní organizátori futbalového tábora pre deti zo sociálne slabších rodín Italia Soccer Camp Bratislava 2023 pozvali na Slovensko taliansku legendu svetového futbalu Alessandra Del Piera (48). Ten si našiel po pricestovaní do krajiny spod Tatier čas aj na slovenských novinárov, keď v stredu odpovedal na ich zvedavé otázky.

FOTOGALÉRIA: Alessandro Del Piero

Del Piero bol jedným z najúspešnejších a najobľúbenejších futbalistov svojej generácie. Väčšinu svojej kariéry strávil v Juventuse Turín. Bol jeho kapitánom a pomohol mu získať mnoho trofejí vrátane šietich titulov Serie A.

„V Bratislave je trochu teplo, ale ďakujem za úžasné privítanie. Ako otec sám viem, že šport vo všeobecnosti otvára nové príležitosti. Ďakujem preto, že sa môžem na tejto akcii zúčastniť, aj keď toto nie je moja obyčajná denná rutina. Ide však o deti, takže pre mňa je to o to krajšie, že môžem byť súčasťou tohto projektu,“ uviedol samotný Del Piero na stredajšej tlačovke a pridal ešte jeden kompliment pre krajinu spod Tatier.

Najväčšia hviezda a kapitán Bosny a Hercegoviny Edin Džeko.
Našiel si nový klub! Strelec Džeko opúšťa Inter Miláno Zobraziť článok

„Slovensko je rodiskom viacerých futbalových šampiónov, ktorí hrali aj u nás v Taliansku. O to väčšiu radosť preto mám, že môžem spoznať jednak túto krásnu krajinu, a jednak aj samotné hlavné mesto. Určite si to tu poriadne užijem,“ dodala talianska legenda. O svoje zážitky a skúsenosti sa preto prišiel podeliť práve aj na Slovensko, kde ho pozvali hlavní organizátori futbalového tábora pre deti zo sociálne slabších rodín Italia Soccer Camp Bratislava 2023.

Útočník Luis Suárez podľa brazílskych médií zrejme bude musieť ukončiť futbalovú kariéru.
Suárez zvažuje koniec kariéry: Prečo chce top kanonier zavesiť kopačky? Zobraziť článok

Klubové pôsobenie:

1991 - 1993 Padova

1993 - 2012 Juventus

2012 - 2014 Sydney FC

2014 Delhi Dynamos

Alessandro Del Piero (48)

 majster sveta z roku 2006

 druhý najlepší taliansky strelec všetkých čias s 346 gólmi

 historicky najlepší strelec Juventusu Turín (290 gólov v 705 zápasoch)

 najlepšie zarábajúci hráč sveta z roku 2000

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});