Venus Williamsová a Svitolinová dostali vo Wimbledone voľné karty

Usporiadatelia tenisového Wimbledonu pridelili jednu z divokých kariet Venus Williamsovej. Ak ju tridsaťštyriročná Američanka využije, ...
  • Zdroj: TASR/AP

Usporiadatelia tenisového Wimbledonu pridelili jednu z divokých kariet Venus Williamsovej. Ak ju tridsaťštyriročná Američanka využije, čaká ju na londýnskej tráve 24. štart vo dvojhre.

Turnaj v All England Clube päťkrát vyhrala a naposledy v ňom bola v singlovom finále v roku 2017, keď uplynulo dvadsať rokov od jej tamojšieho debutu. V pavúku chýbala len v roku 2013 a vlani.

Nick Kyrgios musel vyhľadať psychiatra.
Slávny tenista otvorene priznal, že skončil na psychiatrii: Chcel som sa zabiť! Zobraziť článok

Staršia zo sestier Williamsových patrí aktuálne až 697. miesto vo svetovom rebríčku. V polovici júna sa vrátila v Hertogenboschi na kurty po januárovom zranení chrbta. V Holandsku v prvom stretnutí na tráve po dvoch rokoch neuspela, ale v pondelok v generálke na Wimbledon porazila v Birminghame 48. hráčku sveta Camilu Giorgiovú a vo štvrtok sa stretne s premožiteľkou Lindy Noskovej Jelenou Ostapenkovou.

Slovenský tenista Norbert Gombos na turnaji Bratislava Open dohral.
Gombos odvrátil päť mečbalov, nakoniec však prehral v tajbrejku Zobraziť článok

Venus Williamsová vyhrala Wimbledon v rokoch 2000, 2001, 2005, 2007 a 2008, vo finále bola ešte štyrikrát. Ďalších šesť titulov pridala vo štvorhre spoločne so sestrou Serenou, ktorá tam získala dokonca sedem singlových trofejí.

Tretí grandslam roka sa začne 3. júla.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk