V českom hokeji to vrie: Reaguje aj legendárny Jágr!

O osude trénera hokejovej reprezentácie Kariho Jalonena (63) by sa malo rozhodnúť budúci týždeň vo štvrtok, kedy sa uskutoční ďalšie ...
  • Zdroj: SITA/AP

O osude trénera hokejovej reprezentácie Kariho Jalonena (63) by sa malo rozhodnúť budúci týždeň vo štvrtok, kedy sa uskutoční ďalšie rokovanie výkonného výboru.

Na twitteri to oznámil prezident Českého zväzu ľadového hokeja Alois Hadamczik. V rozhovore pre web iSport.cz potom povedal, že ho výkonný výbor poveril, aby kontaktoval prípadných nástupcov šesťdesiattriročného Fína.

„Hokej riadi kolektívny orgán. Výkonný výbor tvorí jedenásť členov, deväť z nich si v minulom období vybralo Kariho Jalonena. Od neúspešných majstrovstiev sveta mám za seba jasno. Rozhodnutie, kto bude trénovať na majstrovstvách sveta v Česku, padne 29. júna," napísal Hadamczik.

Budúci týždeň vo štvrtok sa popri rokovaní výkonného výboru uskutoční aj slávnostné vyhlásenie 55. ročníka Zlatej hokejky.

Výkonný výbor o zotrvaní alebo odvolaní Jalonena rokoval už dvakrát. Najprv na začiatku júna a potom v pondelok. V prvom prípade šesťdesiattriročný Fín a ďalší členovia realizačného tímu predkladali svoje analýzy nevydareného šampionátu v Rige a Tampere, kde český tím vypadol vo štvrťfinále a obsadil celkovo 8. miesto, čo je historicky najhorší výsledok.

Takto sa kanadský fenomén tešil zo zisku zlatej medaily na MS juniorov.
Mladý fenomén Bedard všetkých prevalcoval: Obrovská pocta od IIHF! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});