Mladý fenomén Bedard všetkých prevalcoval: Obrovská pocta od IIHF!

Konkurencia nemala šancu! Plnoletosť dosiahne až za mesiac, no kanadský útočník Connor Bedard (17) má už teraz na svojom konte tri zlaté ...
  • Zdroj: Getty Images

Konkurencia nemala šancu! Plnoletosť dosiahne až za mesiac, no kanadský útočník Connor Bedard (17) má už teraz na svojom konte tri zlaté medaily IIHF – jednu za víťazstvo U18 v roku 2021 v Texase a dve za víťazstvá na posledných majstrovstvách sveta juniorov.

FOTOGALÉRIA: Connor Bedard

V Edmontone vlani v auguste a v Halifaxe minulý január. Najnovšie sa však dočkal ďalšej obrovskej pocty – stal sa vôbec prvým víťazom IIHF mužského hráča roka, o ktorom hlasovali médiá a zástupcovia IIHF z celého sveta. 

„Je to pre mňa taká obrovská pocta,“ povedal Bedard priamo zo svojho domu v Britskej Kolumbii po tom, čo dostal telefonát od prezidenta IIHF Luca Tardifa s potešujúcou správou. „Nie som si istý, ako to mám porovnať s ostatnými, ktoré som dostal, ale je neuveriteľné získať toto ocenenie so všetkými neuveriteľnými hráčmi, ktorí v tejto sezóne súťažili v IIHF, a úžasnými hráčmi, ktorí boli na toto ocenenie nominovaní.“

Táto pocta zavŕši jeho výnimočnú sezónu a ohromujúcu juniorskú kariéru, ktorá sa pravdepodobne skončí, keď bude Bedard 28. júna vybratý Chicagom z celkového prvého miesta na vstupnom drafte NHL.

Bedard získal v ankete až 31,8 percenta z celkového počtu hlasov, ale boj o druhé miesto bol mimoriadne tesný. Lotyšský brankár Arturs Silovs mal 19,6 percenta hlasov, tesne pred švajčiarskym útočníkom Andresom Ambuhlom s 19,2 percentami.

Nemecký obranca Moritz Seider bol až na štvrtom mieste so 14,3 percentami, zatiaľ čo ďalší kanadský tínedžer Adam Fantilli mal 11,9 percenta. Nemec JJ Peterka (2,1 percenta) a Čech Dominik Kubalík (1,0 percenta) tiež dostali hlasy od medzinárodnej poroty, v ktorej boli médiá z 22 krajín a členovia IIHF Family z celého sveta.

Poprad pokračuje v skladaní kádra na nový ročník.
Poprad podpísal ďalšieho hráča zo zámoria: Chce sa dostať do NHL! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});