Útočník Calgary Adam Ružička o zmenách v klube: Potešila ho výmena trénera!

Dostane novú šancu! Hokejový reprezentant Adam Ružička (24) sa potešil zmene na trénerskom poste v Calgary Flames, kde aktuálne pôsobí. ...
  • Zdroj: TASR/AP

Dostane novú šancu! Hokejový reprezentant Adam Ružička (24) sa potešil zmene na trénerskom poste v Calgary Flames, kde aktuálne pôsobí. Darryla Suttera, ktorý mu v tomto roku dával minimum priestoru a v druhej časti sezóny ho nechal sedieť na tribúne, nahradil Ryan Huska.

Ten v posledných piatich rokoch pôsobil v Calgary ako asistent a na starosti mal obranu a oslabenia. Ružička teraz verí, že viac príležitostí dostanú mladí hráči vrátane jeho samého.

FOTOGALÉRIA: Adam Ružička

Center Adam Ružička mal pred Vianocami v produktivite dvadsať bodov z tridsiatich zápasov. Objavil sa aj v elitnej formácii Calgary a všetko nasvedčovalo tomu, že zažije sezónu z ríše snov.

Potom prišlo pár horších duelov a tréner Sutter ho zosunul do štvrtej formácie a neskôr na tribúnu. Následne si rodák z Bratislavy pripísal iba štrnásť zápasov bez bodu na svojom konte. V Calgary po sezóne vyhodili nielen hlavného kouča, ale aj generálneho manažéra. Ružička tak môže pod novým vedením dostať novú šancu.

Chce viac priestoru

„Myslím si, že to, čo sa udialo, je pozitívne. Vymenil sa aj realizačný tím, celé vedenie, takže ide to podľa mňa dobrým smerom. Dúfam, že v zápasoch dostanem viac priestoru a času na ľade. Verím, že nový tréner dá práve mladým hráčom väčšiu minutáž, čo by mohlo byť pozitívom aj pre mňa,“ vyjadril sa pre Nový Čas robustný útočník, pričom netajil ani ambície do nového ročníka: „Podľa mňa máme už teraz výborný tím, len ho treba uviesť na správnu koľaj. Každý by chcel vyhrať Stanley Cup, ale najprv sa hlavne musíme dostať do play-off. Bol by som rád, ak by mi celá nasledujúca sezóna vyšla a hlavne bez zranenia.“

Skvelý človek

Ružička sa aktuálne pripravuje v domácich podmienkach v Bratislave. Do Calgary pôjde až týždeň pred začiatkom kempu. „Pár týždňov dozadu som začal trénovať, ale teraz pôjdem na dovolenku a potom znovu začnem zase naplno makať. Teraz veľa behám a veľa času trávim v posilňovni,“ prezradil nám Adam, ktorý v tomto roku neposilnil reprezentáciu na MS, pretože sa necítil dobre psychicky a ani fyzicky. Mal menšie nešpecifikované zranenia.

Správa, že pri trénerskom kormidle Slovenska zostáva Craig Ramsay, ho však potešila: „Je to pozitívna správa, že Craig zostal. Je to skvelý človek. Má rád mladých hráčov, vytiahol niektorých cez reprezentáciu do draftov. Takže je to pozitívne a som rád, že zostal.“

Útočník Calgary sa koncom minulého týždňa zúčastnil charitatívneho golfového turnaja Miroslava Šatana na Táloch.

„Na takomto turnaji som bol prvýkrát, bola to super akcia. Golf hrávam tri - štyri roky, nadobudol som už nejaké skúsenosti. Obľúbil som si tento šport, baví ma, pretože zrelaxujem pri ňom a je to aj zábava,“ dodal na záver Ružička.

Adamova sezóna v číslach
počet zápasov: 44
góly: 6
asistencie: 14
body: 20

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk