Tréner Calzona si nebral servítku pred ústa: Kritika napriek triumfu! Reagoval aj na Hamšíka

Slovenskej futbalovej reprezentácii vyšiel prvý z dvoch júnových duelov v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do ...
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovenskej futbalovej reprezentácii vyšiel prvý z dvoch júnových duelov v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Nemecka.

FOTOGALÉRIA: Island - Slovensko

Zverenci talianskeho trénera Francesca Calzonu v Reykjavíku získali dôležité tri body za triumf nad domácimi Islanďanmi 2:1 (1:1). V tabuľke kvalifikačnej J-skupiny si Slováci upevnili 2. priečku, z troch doterajších duelov vyťažili sedem bodov.

Na čele je zatiaľ bezchybný výber Portugalska s deviatimi bodmi. Nasledujú štvorbodové Luxembursko, s troma bodmi Island aj Bosna a Hercegovina, výber Lichtenštajnska zatiaľ nebodoval.

Slovenskí futbalisti na islandské tribúny veľa fanúšikov neprilákali.
Naši futbalisti islandských fanúšikov vrcholne nelákali: Vypredané bude až na Ronalda! Zobraziť článok

Taliansky kouč nebol spokojný s výkonom tímu: "Bol to ťažký zápas, ale taký sme aj očakávali. Som spokojný s víťazstvom, ale nie celkom s výkonom. Máme kvalitu, aby sme viac držali loptu. Na môj vkus sme strácali veľa ľahkých lôpt. Nemyslím si, že to bolo nervozitou. Na druhej strane ma teší, že mužstvo ukázalo charakter, aj keď to na ihrisku bolo ťažké. Milan a Marek sú obaja veľmi dôležití hráči, odohrali svoj štandard. Pre tím znamená veľa, že nastúpili,“ tréner Slovenska Francesco Calzona.

Najbližšie sa tím SR predstaví v boji o Euro 2024 v utorok 20. júna vo Vaduze proti výberu Lichtenštajnska.

Na snímke slovenskí futbalisti sa tešia z gólu počas zápasu kvalifikácie ME 2024 Island - Slovensko.
Slovenskí futbalisti zdolali húževnatý Island: Zisk troch bodov zariadil kurióznym gólom Suslov Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});