Koniec po 13 rokoch: Legendárny basketbalista sa rozhodol predať známy klub

Bývalý legendárny hráč Michael Jordan (60) predáva väčšinový podiel basketbalového klubu Charlotte Hornets. Šesťnásobný šampión najlepšej ...
  • Zdroj: Northfoto

Bývalý legendárny hráč Michael Jordan (60) predáva väčšinový podiel basketbalového klubu Charlotte Hornets. Šesťnásobný šampión najlepšej basketbalovej ligy sveta bol doposiaľ jediným majiteľom tmavej pleti, ktorý vlastnil tím v NBA.

Organizáciu podľa ESPN odkúpi skupina pod vedením Gabea Pltokina, ktorý je menšinový akcionár klubu, a Ricka Schnalla, menšinového vlastníka Atlanty Hawks.

FOTOGALÉRIA: Michael Jordan

Jordan kúpil Hornets v roku 2010 za približne 275 miliónov dolárov a očakáva sa, že po predaji si nechá menšinový podiel. Predajná cena klubu zatiaľ nie je známa, no podľa odhadov si jeden z najlepších basketbalistov všetkých čias týmto obchodom pekne prilepší. „Rovnako, ako je úžasné, že jeden z najväčších hráčov NBA sa môže stať šéfom tímu, má zároveň aj absolútne právo predať ho. Odkedy tím odkúpil, jeho hodnota sa výrazne zvýšila. Takže rozhodnutie je na Michaelovi Jordanovi," agentúra AP citovala komisára NBA Adama Silvera. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});