Čistky v Manchestri City po triumfe v Lige majstrov: Končí kapitán a skúsený obranca!

Manchester City s veľkou pravdepodobnosťou opustí kapitán Ilkay Gündogan (32) a obranca Benjamin Mendy (28). Víťaz treble z minulej sezóny ...
  • Zdroj: TASR/AP

Manchester City s veľkou pravdepodobnosťou opustí kapitán Ilkay Gündogan (32) a obranca Benjamin Mendy (28). Víťaz treble z minulej sezóny oboch futbalistov zaradil na zoznam hráčov, ktorí môžu po vypršaní zmluvy na konci júna odísť.

Nemecký stredopoliar Gündogan výrazne pomohol k triumfom v Lige majstrov, anglickej lige a Anglickom pohári. Podľa médií sa rozhodol po siedmich rokoch z Manchestru odísť za novou výzvou. Záujem o rodáka z Gelsenkirchenu údajne prejavili Barcelona, ​​Arsenal, kluby zo Saudskej Arábie alebo bývalý zamestnávateľ Dortmund.

Tridsaťdvaročný Gündogan s mužstvom trénera Pepa Guardiolu vyhral 14 trofejí vrátane piatich majstrovských titulov. Nemecký reprezentant s tureckými koreňmi v 304 súťažných zápasoch za City zaznamenal 60 gólov a 40 asistencií.

O štyri roky mladšie Mendy do Manchestru City prestúpil v lete 2017 z Monaka za 52 miliónov libier. Naposledy v súťažnom zápase nastúpil v auguste 2021, potom ho anglický klub suspendoval kvôli obvineniu zo znásilnenia.

Francúzskeho beka v januári zistil súd v Chesteri nevinným v šiestich prípadoch obvinenia zo znásilnenia a jedného sexuálneho napadnutia. Majster sveta z roku 2018 stále čelí obvineniu v jednom prípade znásilnenia av ďalšom z pokusu o znásilnenie. Súd s Mendym by mal pokračovať na konci júna.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});