Švédka prehovorila o nechutnom pozadí MS: Všetky sme museli ukázať vagínu!

Bol to príkaz! Nilla Fischerová vo svojej knihe prehovorila o nechutnom pozadí svetového šampionátu v roku 2011.
  • Zdroj: Northfoto

Bol to príkaz! Nilla Fischerová vo svojej knihe prehovorila o nechutnom pozadí svetového šampionátu v roku 2011.

FOTOGALÉRIA: Nilla Fischerová

Reprezentantky Švédska museli lekárovi ukázať svoje prirodzenie, aby dokázali, že sú ženy. „Bolo nám povedané, že sa v ďalších dňoch nemáme tam dole holiť a lekárovi ukážeme svoje genitálie. Museli sme to proste zvládnuť bez ohľadu na to, aké odporné a ponižujúce to bolo,“ píše futbalistka vo svojej knihe s názvom Nepovedala som ani polovicu.

Nepríjemný zážitok so svojimi spoluhráčkami prežila na nemeckom svetovom šampionáte v roku 2011. Testy pohlavia boli zavedené po obvineniach voči Rovníkovej Guinei, v ktorej tíme mali byť muži.

„Musela som si stiahnuť šortky a spodnú bielizeň. Fyzioterapeutka prikývla, povedala áno a potom sa pozrela na doktora, ktorý stál chrbtom k mojím dverám. Urobil si poznámku a šiel ďalej,“ detailne popisuje priebeh celej situácie.

Už desiatky rokov sa pritom využíva DNA test, na ktorý je potrebná vzorka slín odobratých z vnútornej strany tváre. FIFA argumentovala tým, že reagovať museli okamžite. „Keď boli všetky hráčky podrobené kontrole, teda ukázali svoju vagínu, mohol náš tímový lekár podpísať prehlásenie, že švédsky národný tím sa skladá len zo žien,“ uvádza Nilla Fischerová.

Aleš Čermák zbieral skúsenosti aj v prestížnej Lige majstrov.
DAC s druhou letnou posilou: Legionár so skúsenosťami z Ligy majstrov! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk