Emil Miške v pozadí úspechu Muchovej na Roland Garros: Údermi do hrude prebúdzal jej bojovné srdce

Slovensko má ďalšieho trénera, ktorý môže so svojou zverenkou ovládnuť tenisový svet! Po Mariánovi Vajdovi s Djokovičom, Matejovi Liptákovi ...
  • Zdroj: TASR

Slovensko má ďalšieho trénera, ktorý môže so svojou zverenkou ovládnuť tenisový svet! Po Mariánovi Vajdovi s Djokovičom, Matejovi Liptákovi s Cibulkovou a Martinovi Hromkovičovi s Benčičovou sa do elitnej spoločnosti zaradil Emil Miške (51).

FOTOGALÉRIA: Karolína Muchová a Emil Miške

Bratislavský rodák mal leví podiel na vzostupe formy českej hráčky Karolíny Muchovej (26). Tá sa cez víkend predstavila vo finále slávneho antukového turnaja Roland Garros! 

Aj napriek finálovej prehre s Poľkou Swiatekovou 2:6, 7:5, 4:6 mala sympatická Moravanka dôvod na radosť. „Kaja dostala na oslavu 3-litrovú fľašu šampanského a v domčeku, ktorý sme mali prenajatý počas celého turnaja, sme spolu s celým tímom urobili malú oslavu,“ prezradil nám Muchovej tréner, pre ktorého je postup zverenky do finále grandslamového turnaja najväčším trénerským úspechom v kariére.

BOD ZLOMU

Turnaj pre Muchovú a jej tím gradoval každým zápasom! „Prvým úspechom bolo víťazstvo nad Beguovou, s ktorou mala Karolína negatívnu bilanciu. Znamenalo to možnosť udržania sa v turnaji aj pre druhý týždeň. To je psychologická hranica. No a potom dráma v semifinále so Sobolenkovou, ktorá mala mečbal a víťazstvo na dosah,“ opísal Emil spanilú jazdu ktorá sa skončila až na poslednej prekážke.

Na záberoch po celom svete bolo vidieť, ako svoju hráčku hecuje z lóže. „Videl som, že už nemá síl. Preto som sa búchal do hrude - ukazoval som jej, že sa vždy môže spoľahnúť na svoje srdce bojovníčky. A fungovalo to!“ objasnil situáciu, ktorá mnohých zaujala.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});