Obert postúpil do Serie A: Slovenský talent bol oporou Cagliari

Slovenský futbal bude mať v novej sezóne ďalšieho zástupcu v jednej z TOP päť líg sveta. Do talianskej Serie A sa podarilo spolu s klubom ...
  • Zdroj: Instagram/adam_obert

Slovenský futbal bude mať v novej sezóne ďalšieho zástupcu v jednej z TOP päť líg sveta. Do talianskej Serie A sa podarilo spolu s klubom Cagliari Calcio po roku vrátiť Adamovi Obertovi (20).

Talentovaný obranca patril medzi zá­kladné stavebné piliere tímu z hlavného mesta Sardínie, keďže nastúpil až v 33 ligových zápasoch.

Cagliari Calcio sa po ročnej pauze vracia do Serie A. Postup z druhej najvyššej súťaže si vybojovalo vo finále play-off proti SSC Bari. Prvý zápas sa skončil 1:1, v odvete triumfovali zverenci Claudia Ranieriho na pôde súpera 1:0. Rozhodujúci gól dal v 94. minúte striedajúci Leonardo Pavoletti. Klubu Bari pritom stačila na postup aj remíza, keďže v tabuľke druhej ligy skončil vyššie ako Obertov tím.

Slovák si tak po roku opäť vyskúša Serie A, v ktorej si pripísal už šesť štartov. Talentovanému ľavákovi paradoxne minuloročný zostup Cagliari pomohol, keďže v tejto sezóne dostal dostatočný priestor na ihrisku. Vďaka tomu upútal aj reprezentačného trénera Francesca Calzonu, ktorý mu doprial debut v národnom drese v novembri proti Čile (0:0). Aktuálne bude však k dispozícii národnému tímu do 21 rokov. Adam je vnukom legendy slovenského futbalu Jozefa Oberta.

Adamova sezóna

  • 33 zápasov v Serie B
  • 26-krát v základnej zostave
  • 2 311 odohraných minút
  • Trhová hodnota mu stúpla na 1,8 milióna eur.
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk