Nemecká komentátorka bola opäť terčom urážok: TOTO je úplne neprijateľné!

Komentátorka nemeckej televízie ZDF Claudia Neumannová sa stala terčom sexistických útokov na sociálnych sieťach ešte predtým, ako v ...
  • Zdroj: TASR/AP

Komentátorka nemeckej televízie ZDF Claudia Neumannová sa stala terčom sexistických útokov na sociálnych sieťach ešte predtým, ako v sobotu komentovala finále futbalovej Ligy majstrov 2022/2023 medzi anglickým Manchestrom United a talianskym Interom Miláno (1:0) v tureckom Istanbule.

Vedenie televízie odsúdilo nevhodné odkazy adresované 59-ročnej novinárke, ktoré sa objavili na twitteri aj počas zápasu.

"Claudia Neumannová je profesionálna a skúsená komentátorka, čo opäť ukázala počas finále Ligy majstrov. Konštruktívna a faktická kritika jej práce je úplne v poriadku, no množstvo nenávisti a urážok je úplne neprijateľné," zastal sa svojej zamestnankyne šéf športovej sekcie v ZDF Yorck Polus.

Kapitán Argentíny Lionel Messi vo finále MS 2022.
Futbalový velikán sa dostal do problémov: Messiho zatkla polícia! Zobraziť článok

K útokom na Neumannovú sa vyjadrila aj bývalá nemecká futbalová reprezentantka. "Komentovanie je záležitosťou vkusu, ale odmietanie žien sa začína už pred výkopom," skonštatovala Katja Krausová.

Claudia Neumannová nie je v komentovaní futbalových stretnutí žiaden nováčik. Počas majstrovstiev Európy v roku 2016 sa stala prvou ženou, ktorá v Nemecku komentovala veľký mužský futbalový turnaj. Okamžite bola terčom útokov, na čo v ZDF zareagovali tým, že počas MS 2018 obmedzili možnosť pridávať komentáre k príspevkom na fejsbúku a twitteri televízie.

Milan si preberá striebornú medailu od šéfa UEFA Čeferina.
Milan Škriniar mohol byť prvým slovenským víťazom Ligy majstrov: Finále pretrpel na lavičke! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});