Iga Swiateková zvládla aj štvrté grandslamové finále: Trapasy šampiónky s trofejou

Iga Swiateková (22) podľa vlastných slov získala novú vieru vo vlastné schopnosti po tom, čo zvíťazila vo finálovom súboji na Roland ...
  • Zdroj: TASR/AP

Iga Swiateková (22) podľa vlastných slov získala novú vieru vo vlastné schopnosti po tom, čo zvíťazila vo finálovom súboji na Roland Garros nad Češkou Karolínou Muchovou (26) 6:2, 5:7, 6:4.

Poľka si upevnila post najlepšej hráčky na svete, keď získala tretí titul za uplynulé štyri roky na grandslamovom podujatí v Paríži. „Už nikdy nebudem o sebe pochybovať,“ priznala.

FOTOGALÉRIA: Swiateková zvládla aj štvrté grandslamové finále

Staronová šampiónka tenisového Roland Garros Poľka Iga Swiateková prirovnala sobotňajšie finále s Karolínou Muchovou k horskej dráhe. Hoci svetová jednotka mala duel dobre rozohraný, zakončila ho až v napínavej koncovke, v ktorej prehrávala 0:2 aj 3:4... V druhom a potom aj v treťom sete sa zdalo, že stráca pôdu pod nohami, no nakoniec našla v sebe toľko sily, aby dotiahla do víťazného konca aj svoje štvrté grandslamové finále. Po výhre cítila veľkú úľavu.

„Mám začať hovoriť o tej horskej dráhe?“ usmievala sa a pridala toto svoje hodnotenie: „Miešajú sa vo mne rôzne emócie. Je to všetko neuveriteľné. Zápas bol veľmi intenzívny a hore-dole. Bolo veľa vypätých momentov a návratov. Karolína hrala veľmi dobre. Cítila som, že som ju pustila do zápasu a takmer sa mi to nevyplatilo. Ona je skvelá hráčka!“

Rodáčku z Varšavy primäla súperka k tomu, že na kurte dala najavo emócie, čo zvyčajne nerobí! „Ťažko sa to opisuje, mala som ale veľa šťastia. Už som sa za tie tri týždne cítila unavená. Moje zápasy neboli možno také fyzicky vyčerpávajúce, ale je ťažké udržať si stále koncentráciu,“ dodala ešte Iga, ktorá sa opakovane ospravedlňovala za trapasy s trofejou.

Igine zápisy

- je prvou ženou po Justine Heninovej (2007), ktorá úspešne obhájila prvenstvo na parížskej antuke

- po zisku štyroch grandslamových titulov sa vyrovnala Naomi Osakovej

- ona, Osaková a Monica Selešová vyhrali všetky finále, do ktorých sa prebojovali

Novak Djokovič vo finále nedal Ruudovi šancu.
Novak Djokovič je oficiálne najlepším tenistom histórie! Získal rekordný 23. grandslamový titul Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});