Zlá správa pre slovenský hokej: Slovenky na MS bez Nely!

Táto správa nepotešila! Hokejistky Slovenska sa v boji o postup medzi svetovú elitu budú musieť zaobísť bez svojej najväčšej hviezdy ...
  • Zdroj: Twitter/JLopusan

Táto správa nepotešila! Hokejistky Slovenska sa v boji o postup medzi svetovú elitu budú musieť zaobísť bez svojej najväčšej hviezdy Nely Lopušanovej. Talent, ktorého meno sa už pomaly naučil celý hokejový svet, je príliš mladý na to, aby mohol štartovať na MS žien. Nela má stále iba 15 rokov!

FOTOGALÉRIA: Lopušanová

Je to veľká strata pre Slovensko, ktoré chce na nadchádzajúcich MS A-skupiny I. divízie vybojovať postup do elitnej kategórie. „Bohužiaľ, je to tak, ale je stále mladá a máme k dispozícii aj ďalšie kvalitné hokejistky. Nela ukazuje výnimočný talent. Má skvelý ofenzívny inštinkt, potrebuje však ešte doladiť viacero aspektov hry. V tejto sezóne pomohla k propagácii slovenského ženského hokeja aj slovenského hokeja ako celku,“ povedal pre portál hockeyslovakia fínsky tréner Sloveniek Arto Seppi, ktorý vyzdvihol aj to, že napriek popularite, ktorú si získala, je stále skromná a má obrovskú chuť sa zlepšovať.

Nela Lopušanová sa dostala medzi päticu kandidátov a kandidátiek na Cenu Piotra Nurowského pre najlepšieho mladého športovca Európy v roku 2023.
Ďalší skvelý úspech Lopušanovej: Tretia v ankete Hráčka sezóny podľa IIHF Zobraziť článok

Ako je známe, šampionát v čínskom Šen-čene sa mal pôvodne odohrať v apríli, ale Medzinárodná hokejová federácia IIHF ho preložila z dôvodu nepriaznivej epidemiologickej situácie na august, čo je naozaj netradičné obdobie. Pred odletom absolvujú hráčky niekoľko výcvikových kempov a smer Čína naberú 11. alebo 12. augusta.

Súperky našich

20. augusta: Čína

21. augusta: Holandsko

23. augusta: Nórsko

24. augusta: Dánsko

26. augusta: Rakúsko

Do elitnej kategórie postúpi iba najlepšie družstvo.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk