Fehérváry o rivalite s jednou z najväčších hviezd NHL: Nenávidí ma!

Slovenský obranca Martin Fehérváry (23), ktorý oblieka dres Washingtonu Capitals prehovoril o rivalite s jednou z najväčších hviezd NHL. ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský obranca Martin Fehérváry (23), ktorý oblieka dres Washingtonu Capitals prehovoril o rivalite s jednou z najväčších hviezd NHL. Nenávidí ma!

FOTOGALÉRIA: Fehérváry

Rivalita medzi Washingtonom Capitals a Pittsburghom Penguins je obrovská. Kedysi to bolo o hviezdnych súbojoch medzi kapitánmi Alexom Ovečkinom a Sidneym Crosbym. Teraz sa situácia zmenila a pozornosť púta rivalita medzi Crosbym a slovenským obrancom Martinom Fehérvárym. Neraz sa do seba pustili a "venovali" si už niekoľko tvrdých zákrokov či "milých slov".

Fehérváry o rivalite s hviezdnym Crosbym prehovoril v rozhovore pre magazín The Hockey News. „Myslím, že ma trochu nenávidí," reagoval slovenský reprezentant so smiechom. „V každom zápase sa niečo medzi nami dialo," dodal obranca Capitals.

Fehérváry patrí medzi najtvrdších hráčov v NHL. Hrá fyzický hokej, rád sa zráža, blokuje strely, dostáva sa protihráčom pod kožu. S 217 bodyčekmi bol lídrom Washingtonu a druhý bol v počte zblokovaných striel (128). „To je typ mojej úlohy. Vždy sa mi páčilo byť tým typom hráča, proti ktorému je skutočne ťažké hrať. Páči sa mi to, byť hráčom, ktorý sa vždy snaží hrať na súperov skutočne tvrdo," má Fehérváry jasno o preferovanom štýle hry.

Po tejto sezóne slovenskému reprezentantovi končí zmluva a v pozícii obmedzeného voľného hráča čaká na nový kontrakt. Podľa slov generálneho manažéra Briana MacLellana z Washingtonu by sa rokovania o novom kontrakte mali začať čoskoro a cieľ je jasný, udržať si Fehérváryho s ktorým klub počíta do budúcnosti.

„Naozaj sa nám páči, čo urobil. Je dôležitou súčasťou našej organizácie do budúcnosti. Máme dvoch mladých chlapcov, Rasmusa Sandina a jeho, na ktorých môžeme stavať. Budeme mať dvoch mladých obrancov do prvých dvoch párov, ktorí budú dôležitou súčasťou nášho tímu v nasledujúcich veľa rokov," vyhlásil MacLellan.

 

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});