Fantastický Beňuš s ďalším striebrom: Dostal sa do čela Svetového pohára!

Po vyše trojročnom medailovom pôste začal Matej Beňuš túto sezónu Svetového pohára vo vodnom slalome hneď dvoma cennými kovmi. Na minulotýždňové ...
  • Zdroj: TASR

Po vyše trojročnom medailovom pôste začal Matej Beňuš túto sezónu Svetového pohára vo vodnom slalome hneď dvoma cennými kovmi. Na minulotýždňové druhé miesto z Augsburgu nadviazal v sobotu v pražskom finále C1 rovnakým výsledkom a momentálne vedie celkové poradie.

"Za mňa maximálna spokojnosť,“ povedal Beňuš bezprostredne po svojej jazde pre webstránku canoe.sk. Vtedy figuroval na priebežnej prvej pozícii a zo zvyšných štyroch pretekárov ho dokázal predstihnúť len Slovinec Benjamin Savšek. "Mal som vynikajúci čas, no zároveň som vedel, že tam boli rezervy a na štarte boli ešte dvaja-traja rýchli pretekári. Keď som prišiel do cieľa, vedel som, že z toho medaila bude. Je opäť strieborná. Už sa mi aj deti smejú, že som zase druhý,“ zavtipkoval Beňuš po pretekoch. Pred touto sezónu získal cenný kov naposledy v septembri 2019, keď vyhral práve v Prahe.

Beňuš musel ísť vo finále cez bolesť.
Slalomár Matej Beňuš si lieči medzirebrové svaly: Ohrozený štart v Tróji? Zobraziť článok

Z prvého miesta v hodnotení C1 zosadil Nemca Sideris Tasiadisa, ktorý v Tróji prekvapivo nepostúpil do finále. "Nie je to momentálne podstatné, lebo sezóna je dlhá. Sústredím sa na každé preteky samostatne a idem krok po kroku. Najbližšie to bude tretie kolo Svetového pohára v slovinskom Tacene," povedal k priebežnému vedeniu v celkovej klasifikácii Beňuš.

Slovensko malo zastúpenie aj v ženskom finále C1. Zuzana Paňková obsadila šieste miesto a poskočila v celkovom hodnotení, kde figuruje taktiež na šiestej pozícii. "Som rada, že som zopakovala finále z minulého roka. V hornej časti trate som si to až príliš istila, ale od ôsmej brány som sa začala cítiť dobre," opísala pocity zo svojej jazdy 18-ročná kanoistka.

Pražské podujatie vyvrcholí v nedeľu kajak krosom. V novej disciplíne, ktorá zažije olympijskú premiéru v Paríži, sa predstaví aj Paňková. Ďalšie preteky SP v Tacene sú na programe budúci víkend, po nich čakajú pretekárov majstrovstvá Európy v Poľsku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});