Dunajská Streda zbrojí na novú sezónu: Z Viktorie Plzeň získala skúseného českého obrancu

Obranca Filip Kaša (29) prestúpil z Viktorie Plzeň do Dunajskej Stredy. Klub z juhu Slovenska sa s českým futbalistom dohodol na dvojročnom ...
  • Zdroj: TASR

Obranca Filip Kaša (29) prestúpil z Viktorie Plzeň do Dunajskej Stredy. Klub z juhu Slovenska sa s českým futbalistom dohodol na dvojročnom kontrakte. Informáciu zverejnil na svojom oficiálnom webe.

Kaša už v minulosti na Slovensko pôsobil. V rokoch 2016 až 2020 nastupoval za Žilinu, ktorej pomohol aj k zisku jedného titulu. Doposiaľ odohral vo Fortuna lige 92 zápasov a strelil 11 gólov.

V českej lige skúsený Kaša hrával za materský Baník Ostrava a Plzeň, kam prišiel v máji 2020. V minulom ročníku dokonca získal s Viktoriou majstrovský titul. Na konte má tiež dva štarty za českú reprezentáciu.

Vladimír Weiss ml. patrí k najväčším hviezdam Fortuna ligy.
Weiss ml. sa ohradil voči ostrým slovám trénera Calzonu: Reprezentáciu som neodmietol! Zobraziť článok

„V rámci klubovej stratégie sme sa rozhodli posilniť káder o niekoľko hráčov, ktorí majú skúsenosti so získavaním trofejí a odohrali dostatočné množstvo zápasov v európskych pohároch. Filip vyhral slovenskú ligu, aj vyššie hodnotenú českú ligu. Z tohto pohľadu dokonale zapadá do profilu, ktorý sme hľadali. 

Okrem toho sa tréner Adrian Guľa a Filip dobre poznajú, preto veríme v jeho rýchlu adaptáciu, nakoľko vedia, čo môžu jeden od druhého očakávať. Filip je vďaka dostatočnej rýchlosti a dobrej rozohrávke hráčom, ktorý sa hodí do hernej koncepcie s vysoko vysunutou obrannou líniou. Navyše je to agresívny typ obrancu s kvalitnou defenzívnou aj ofenzívnou hlavičkou. Sme radi, že z viacerých ponúk sa rozhodol prijať tú našu, a že sa môže opäť stretnúť s trénerom Guľom," povedal športový riaditeľ Jan Van Daele.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});