Zomrel člen známeho tímu: Mladučký Čech († 19) napísal pred smrťou desivý príspevok: Slová, z ktorých mrazí!

Mal dlhodobé psychické problémy... Mladý Čech († 19) prišiel o život v stredu v noci.
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Mal dlhodobé psychické problémy... Mladý Čech († 19) prišiel o život v stredu v noci.

Esport síce stále nepatrí medzi tie najznámejšie športy, no fanúšikovia počítačových hier dozaista poznajú tím Vitality. Svetovú scénu esportu zasiahla v stredu nečakaná rana - veku iba 19 rokov zomrel český hráč Karel "Twisten" Ašenbrener.

Mladý Čech patril medzi najlepších hráčov v Českej republike. Už skôr však Karel priznal psychické problémy.

"Už viac ako dva roky trpím depresiami. Problémy sa vystupňovali okolo Vianoc, keď som nemohol byť s tímom. Ubližoval som si a premýšľal som o odchode, ale našťastie ma zachránil otec. Strávil som niekoľko dní v psychiatrickej nemocnici pre ľudí s najvážnejšími problémami. Potom som našťastie mohol opäť začať od znova," spomínal Twisten vo vyhlásení z konca februára.

V posledných mesiacoch sa navonok zdalo, že je všetko v poriadku. V utorok, tesne pred polnocou, však mladý hráč napísal na Twitteri zdanlivo nevinný odkaz, z ktorého teraz mrazí. "Dobrú noc."

 

 

Fanúšikov strážia policajti.
Polícia a záchranári v plnej pohotovosti! TAKTO to vyzeralo v Prahe pred finále EKL: Brutálne zábery! Zobraziť článok

V stredu popoludní prišiel tím Vitality so zdrvujúcou informáciou. "So zlomeným srdcom sa s vami delíme o to, že náš hráč VALORANT Karel "Twisten" Ashenbrener zomrel. Sme hlboko zarmútení touto zdrvujúcou stratou a naše prvé myšlienky a modlitby smerujú k rodine a priateľom v tomto ťažkom období," uviedla organizácia.

V šoku boli aj samotní hráči. "Malý brat, vždy sme hovorili o tom, akí sme na seba hrdí, že sme prekonali toľko psychických problémov, a hovorili sme si, aká svetlá je budúcnosť. Prial by som si, aby som mal silu urobiť pre teba viac. Bol si najlepší a najzábavnejší spoluhráč na svete a dobrý priateľ," smútil Fín Timo "Taimou" Kettunen, bývalý spoluhráč z tímu Entropiq.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});