Polícia a záchranári v plnej pohotovosti! TAKTO to vyzeralo v Prahe pred finále EKL: Brutálne zábery!

Prítomnosť chuligánov naháňa strach! Česká polícia musí byť v plnej pohotovosti a ostražitosti!
  • Zdroj: TASR/AP

Prítomnosť chuligánov naháňa strach! Česká polícia musí byť v plnej pohotovosti a ostražitosti!

FOTOGALÉRIA: Praha pre zápasom finále EKL

Fanúšikovia Fiorentiny dnes popoludní napadli priaznivcov West Hamu United v bare na Rytířskej ulici v centre Prahy. Traja ľudia boli zranení a polícia zatkla 16 podozrivých.

 

 

 

 

Pre ČTK to uviedol hovorca pražskej polície Jan Rybanský. Aktualizoval pôvodné informácie o 12 zadržaných. Taliansky a anglický futbalový klub sa dnes večer stretnú vo finále Európskej konferenčnej ligy na štadióne v Edene.

Fanúšikovia West Hamu sú zranení a priaznivci Fiorentiny napadli aj policajta, uviedol Rybanský. "Obmedzili sme osobnú slobodu 16 ľuďom a v súčasnosti celý incident vyšetrujeme," uviedol hovorca na Twitteri. Počas potýčky fanúšikovia hádzali stoličky, z ktorých niektoré, ako aj stôl, hodili do vozovky, ukazuje video zverejnené na Facebooku. Podľa fotografie zverejnenej na Twitteri polícia zadržala talianskych fanúšikov v obchode s obuvou.

 

 

 

Pražská záchranná služba po bitke v Rytířskej ulici ošetrila troch ľudí, potvrdila ČTK jej hovorkyňa Jana Poštová. Dvoch z nich nebolo potrebné previezť do nemocnice, tretieho tam previezli s ľahkými zraneniami hlavy, dodala hovorkyňa.

 

 

Rybanský uviedol, že polícia zatiaľ nezaznamenala žiadne ďalšie incidenty v okolí dnešného finálového zápasu. Iba na Staromestskom námestí fanúšikovia odpálili dve dymovnice, poznamenal.

Finálový zápas sa vo Vršoviciach začne o 21:00. Sprevádzať ho budú bezpečnostné opatrenia a dopravné obmedzenia v okolí štadióna. Na poriadok a bezpečnosť dohliada niekoľko stoviek policajtov z poriadkovej, kriminálnej, dopravnej a cudzineckej polície, pripravení sú aj členovia antikonfliktného tímu a ich kolegovia na koňoch, psovodi a letecká služba.

Pre priaznivcov oboch klubov boli vytvorené fanúšikovské zóny, aby sa pokiaľ možno nestretli. West Ham môže fandiť na Letenskej pláni oproti štadiónu Sparty, Fiorentina na Výstavisku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});