Martin Vaculík má smelé ambície: Cieľom je titul majstra sveta

Len tak ďalej! Slovenský plochodrážnik Martin Vaculík (33) víťazstvom v tretích pretekoch seriálu MS potvrdil, že sa mu v Prahe darí.
  • Zdroj: TASR - Dušan Hein

Len tak ďalej! Slovenský plochodrážnik Martin Vaculík (33) víťazstvom v tretích pretekoch seriálu MS potvrdil, že sa mu v Prahe darí.

Na štadióne Markéta vygradoval svoj výkon po rozpačitom úvode a okrem prvého triumfu v sezóne si vychutnal aj skvelú atmosféru, ktorú vytvorili v dejisku pretekov jeho krajania.

„Presvedčil som sa, že ak je všetko správne nastavené, tak môžem zdolať kohokoľvek a zabojovať aj o titul majstra sveta,“ otvorene priznal s úsmevom na tvári Vaculík. Pre Žarnovičana to bolo prvé víťazstvo v sezóne a celkovo šieste počas osemročného pôsobenia v seriáli Speed­way GP. V Prahe, ktorú má veľmi rád, triumfoval opäť po roku. „Videl som na tribúnach možno až stovky ľudí zo Slovenska. V každom kúte štadióna boli slovenské vlajky a ľudia oblečení v mojich dresoch. Slovenská podpora bola masívna,“ poznamenal Vaculík.

Víťazstvom v Prahe poskočil na priebežné 4. miesto v celkovom hodnotení a na lídra Zmarzlika stráca deväť bodov. Za víťazstvo sa ich udeľuje 20. „Netajím sa tým, že môj sen, resp. cieľ je titul majstra sveta. Ale nechcem hovoriť o tom, v ktorom roku by sa to mohlo podariť. Už len medaila by bola pre mňa a pre slovenský motoršport veľký úspech,“ uviedol náš pretekár.

Podľa vlastných slov má momentálne kvalitné motory. „Som spokojný s technikou a všetko ide ako má. Všetko ostatné je v mojich rukách a v rukách môjho tímu. Nechcem však na seba vyvíjať tlak ani predvádzať príliš veľký optimizmus. Sezóna je len na začiatku a hranica medzi úspechom a neúspechom je veľmi malá,“ uzavrel. Nasledujúce preteky sú na programe už v sobotu na okruhu v nemeckom Teterowe.

Priebežné poradie MS

1. Bartosz Zmarzlik (Poľ.) 50 bodov

2. Fredrik Lindgren (Švéd.) 47 bodov

3. Jack Holder (Aus.) 42 bodov

4. Martin VACULÍK (SR) 41 bodov

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});