Hokejový obranca Patrik Koch o podpise kontraktu s Arizonou: Splnil sa mi detský sen!

Prvý krok zvládol, ale ďalšiu a ešte väčšiu výzvu má pred sebou! Reč je o reprezentačnom obrancovi Patrikovi Kochovi (26), ktorý začiatkom ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Prvý krok zvládol, ale ďalšiu a ešte väčšiu výzvu má pred sebou! Reč je o reprezentačnom obrancovi Patrikovi Kochovi (26), ktorý začiatkom týždňa podpísal ročný nováčikovský kontrakt s tímom NHL Arizona Coyotes.

Denníku Nový Čas prezradil, že o jeho služby mala záujem aj Florida, aj to, že urobí maximum, aby si v budúcnosti zahral v najlepšej hokejovej lige sveta.

FOTOGALÉRIA: Patrik Koch

Obranca Patrik Koch prežíva sezónu ako z rozprávky. V drese českých Vítkovíc skončil v extralige na štvrtom mieste, zahral si na májovom svetovom šampionáte v lotyšskej Rige a teraz má vo vrecku aj zmluvu s mužstvom NHL.

A to všetko ako nedraftovaný hráč. „Musím povedať, že som veľmi šťastný. Splnil sa mi detský sen, že raz uzatvorím zmluvu s tímom NHL. Ale je to iba prvý krok na mojej vysnívanej ceste. Budem tvrdo makať na tom, aby som si v budúcnosti aj zahral v najlepšej lige sveta,“ povedal pre Nový Čas hokejový obranca.

V hre aj Florida

Na otázku, odkedy vedel o záujme Arizony a či boli v hre aj iné kluby zo zámoria, odvetil: „Vedel som už počas sezóny, že sa o mňa Arizona zaujíma. Boli sa na mňa viackrát pozrieť. V hre bola aj Florida. Myslím si, že som sa rozhodol správne, a som rád, že klub z Arizony mi dá šancu.“

Koch mal už vo vrecku podpísaný kontrakt s českým majstrom z Třinca, ktorý sa však teraz anuluje. „Taká bola dohoda, že ak podpíšem zmluvu s NHL, tak mi v tom nebudú brániť. Ďakujem Třincu, že mi umožnil pokračovať v kariére v zámorí.“

Spoluhráč Kelemena

V Arizone od minulého leta pôsobí aj Kochov spoluhráč z národného mužstva, útočník Miloš Kelemen, ktorý má už na konte 14 štartov v profilige. „Bavili sme sa počas šampionátu o Arizone, ale iba tak okrajovo. Som však rád, že budem v tíme s Milošom. Určite to bude pre mňa bonus, že mi v začiatkoch bude nápomocný, ak budem niečo potrebovať,“ reagoval Koch, ktorý ešte nevie, či pôjde aj do letného nováčikovského kempu, alebo do zámoria odletí až v septembri na hlavnú predsezónnu prípravu. „Uvidím, čo mi v klube povedia, a podľa toho sa zariadim,“ dodal.

Dovolenkuje na Cypre

Slovenský obranca sa v týchto dňoch nachádza s manželkou Zlatkou a dvomi synmi, dvojičkami Viliamom a Mathiasom pri mori. „Po dlhej sezóne som potreboval oddych. S rodinkou sme vybehli na pár dní na dovolenku na Cyprus,“ vyjadril sa Patrik.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});