Hokejista Martin Réway zažíva ťažké časy: Po hospitalizácii na psychiatrii prišla ďalšia rana!

Enfant terrible slovenského hokeja Martin Réway (28) prežíva ďalšie temné obdobie svojej kariéry. Tú síce reštartoval v uplynulej sezóne ...

Enfant terrible slovenského hokeja Martin Réway (28) prežíva ďalšie temné obdobie svojej kariéry. Tú síce reštartoval v uplynulej sezóne v drese Spišskej Novej Vsi, ale nad jeho budúcnosťou sa opäť vznášajú temné mračná.

Fotogaléria

Deň po zverejnení tohto prípadu bol už prezident Baranov Tomáš Boľoš ráznejší a pre Nový Čas vyhlásil: „Nepodpísali sme zmluvu s Martinom Réwayom a ani o tom neuvažujeme. Informácie tohto druhu sú nepravdivé. S hráčom sme ani len nekomunikovali.“ Nový Čas sa snažil s hokejistom spojiť, no do našej uzávierky nereagoval.

Varovanie odborníčky

Réway ako dôvod svojej liečby na psychiatrii uviedol prášky na spanie. „A je to ťažšie, ako si myslíte,“ dodal doslovne. Podľa psychiatričky Danice Caisovej sú lieky na spanie návykové, pričom záleží na tom, v ktorom veku ich začne užívať.

„Čím je človek starší, tým má lepšiu toleranciu na lieky všeobecne aj na psychiatrické lieky, čiže znáša aj vyššie dávky liekov, ktoré mladý človek až tak netoleruje. Keď mladý človek začne užívať lieky na spanie, tak je to riziko závislosti, pretože to je na veľa rokov dopredu, že lieky bude musieť užívať. Pri liekoch na spanie je riziko v tom, že lieky strácajú postupom času účinnosť, takže človek bude zvyšovať dávky,“ vysvetlila Caisová s tým, že toto môže byť situácia, keď človek musí vyhľadať lekársku pomoc.

Slovenský hokejista Tomáš Tatar s partnerkou Veronikou.
Tatarova partnerka zverejnila fotku, ktorá spôsobila ošiaľ: Tajné zásnuby na dovolenke? Zobraziť článok

Čo sa týka kontraindikácií, lieky na spanie sa podľa odborníčky znášajú vo väčšine prípadov veľmi dobre. „To riziko, že sa skombinujú s iným liekom a že to spôsobí fatálne následky, to skôr nie ako áno. To, čo môže spôsobiť problém, je, že ten človek má abstinenčné príznaky.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});