KHL hlási príchod ďalšieho slovenského hokejistu: Gernát podpísal zmluvu v Rusku

Slovenský hokejový obranca Martin Gernát bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v ruskom klube Lokomotiv Jaroslavľ. S mužstvom podpísal zmluvu ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Slovenský hokejový obranca Martin Gernát bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v ruskom klube Lokomotiv Jaroslavľ. S mužstvom podpísal zmluvu na jeden rok, informovala o tom oficiálna stránka tímu.

FOTOGALÉRIA: Martin Gernát

Tridsaťročný obranca odohral v prebiehajúcej sezóne za švajčiarsky tím HC Lausanne 46 zápasov, v ktorých získal 27 bodov (8+19).

Na snímke vpravo Martin Gernát, Peter Cehlárik (druhý sprava) a útočníci Matúš Sukeľ (tretí zľava), Marko Daňo (druhý zľava) a Róbert Lantoši (vľavo).
Ďalší slovenský reprezentant v KHL? Do Ruska má údajne namierené TENTO hráč! Zobraziť článok

S klubom sa mu však nepodarilo postúpiť do predkola play off, po základnej časti skončil tím na 11. mieste. Gernát prestúpil do Lausanne prvýkrát v sezóne 2017/2018. Po troch rokoch v Třinci, s ktorým získal dva majstrovské tituly, sa pred ročníkom 2021/2022 vrátil späť do švajčiarskeho klubu.

V roku 2011 ho draftoval Edmonton v 5. kole zo 122. miesta, no v profilige si nikdy nezahral.

Predseda predstavenstva HKM Zvolen Dušan Mráz.
Prezident hokejového Zvolena o Rusku a KHL: TOTO je pre mňa nepochopiteľné! Zobraziť článok

Gernát štartoval na dvoch svetových šampionátoch a ZOH v roku 2022 v Pekingu. V Číne sa s tímom tešil zo zisku historického bronzu. Z účasti na nedávno skončenom šampionáte v Rige a Tampere ho vyradilo zranenie brušného svalstva.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});