Stý ročník pretekov v Le Mans prilákal slávne meno: Odštartuje ich najlepší strelec histórie NBA

Hviezdny basketbalista a najlepší strelec histórie NBA LeBron James (38) v sobotu odštartuje najslávnejšie automobilové preteky 24 hodín ...
  • Zdroj: Northfoto

Hviezdny basketbalista a najlepší strelec histórie NBA LeBron James (38) v sobotu odštartuje najslávnejšie automobilové preteky 24 hodín Le Mans, ktoré oslávia jubilejné sté výročie. Oznámili to organizátori pretekov.

FOTOGALÉRIA: Americký basketbalista LeBron James

Líder Los Angeles Lakers James naviaže v tejto činnosti napríklad na španielského tenistu Rafaela Nadala, ktorý bol štartérom Le Mans v roku 2018. „Nie je nič lepšie, ako vidieť a zažiť šport na najvyššej úrovni. Je pre mňa česť byť súčasťou tohto historického motošportového momentu a pomôcť osláviť sté výročie jednej z najvýznamnejších športových udalostí na svete," uviedol vo vyhlásení skúsený basketbalista.

LeBron James je štvornásobným šampiónom NBA a dvojnásobným olympijským víťazom. Tento rok vo februári sa stal historicky najlepším strelcom zámorskej súťaže, v ktorej počas dvadsiatich sezón nastrieľal 38 652 bodov.

Štart dvadsaťštyrihodinovky v Le Mans odmáva James francúzskou vlajkou v sobotu o 16:00. Na rošte bude celkovo 62 monopostov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});