Šéf zväzu Miroslav Šatan o trénerovi reprezentácie: Zvažoval iného kandidáta?

Bol jasnou voľbou! Generálny manažér reprezentácie a šéf zväzu Miroslav Šatan (48) je šťastný, že kanadský kouč Craig Ramsay (72) súhlasil ...
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Bol jasnou voľbou! Generálny manažér reprezentácie a šéf zväzu Miroslav Šatan (48) je šťastný, že kanadský kouč Craig Ramsay (72) súhlasil s opciou a aj ďalšiu sezónu povedie slovenskú reprezentáciu. Hokejovej verejnosti prezradil aj to, že nemal žiadnu inú alternatívu na post hlavného trénera.

FOTOGALÉRIA: Ramsay

Špekulácie okolo ďalšieho pôsobenia skúseného kanadského kormidelníka Craiga Ramsayho pri slovenskej reprezentácii sú ukončené. Hoci sa v zákulisí objavili dohady, že okrem Ramsayho boli v hre aj švajčiarsky kouč Patrick Fischer či Vladimír Országh, nič z toho nebola pravda.

Na snímke prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan a tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay pri preberaní darčekov počas tlačovej konferencie.
Ramsay na lavičke nekončí: Čo si myslia o predĺžení spolupráce bývalí či súčasní tréneri? Zobraziť článok

„To, čo sa objavilo v médiách, sa nezakladalo na pravde. Nikoho okrem Craiga som neoslovil, on bol jediná alternatíva. Veril som, že bude súhlasiť s opciou,“ vyjadril sa Šatan. Ten venoval Ramsaymu na pamiatku aj tradičnú slovenskú fujaru za vytvorenie rekordu v počte odkoučovaných duelov na našej lavičke.

Craig Ramsay pokračuje pri slovenskej reprezentácii.
Craig Ramsay sa definitívne rozhodol: Povedie ešte slovenskú reprezentáciu? Zobraziť článok

„Som rád, že ešte ďalší rok budú hrať hráči tak, ako bude Craig na nej pískať,“ poznamenal s úsmevom Šatan. Na otázku, kto bude v ďalšom ročníku patriť medzi asistentov Ramsayho, Šatan poznamenal: „Ešte sme to neriešili. Máme na to čas celé leto. Je dosť trénerov, ktorí už boli pod Craigom, takže ich opäť budeme rotovať. Poriešime to na začiatku nového ročníka.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});